PDA

View Full Version : Zagrebačka škola crtanog filma

prometheus
25-03-2007, 04:50
ovim postom želim dati poćast hrvatskoj tj. zagrebačkoj školi crtanog filma koja je svojim radovima obilježila moje djetinjstvo. svatko se vjerovatno sječa legendarnog profesora baltazara kojeg su u reklamama izrabili globalnet i kasnije t-scum u svojim jadnim reklamama.još ću spomenuti inspektora masku,maxi cat-a,kravu na mjesecu,surogata (kojeg ste besplatno mogli imati na jednom od pc-chip dvd-a, a tzv. max tv taj animirani film naplačuje,po nekih 10 kn. hvala ti smrade mudriniću (budi i dalje govno ko i prije) ko kurva šoljanica aka iskon a sada u sklopu t-coma.da dalje ne spominjem naše izdajničke smradove, ovim postom sam želio napomenut našu tj. hrvatsku veličinu u animiranom svijetu, jednom je gostovao u zagrebu i chuck jones tvorac bugs bunniya (duško dugouško (po srbima)) tj. zekoslav mrkva i također otac toma i jerirya.jadno je kako ne možete sa jubitoa skinut baltazara, jer prava drži stoka (zagrebačka škola crtanog filma) koja zabranjuje eksploataciju baltazara, a sječam se kako su slovenci tj. slovenski studio (mislim da su radili na projektu arx fatalis) radili obnovu baltazara u 3d tehnici
. slušaj marušiću (cijenim vaše karikature i animacije), ako nemaš pojma onda se povući, kao i jelena brajša, neke stvari su opće dobro, ne samo hrvata nego i cijelog čovjećanstva, meni nebi bilo teško platiti neku razumnu cijenu za DVD.
ponosim se ko hrvat našom školom animiranog filma, rijetkom u svijetu koja svojim radom ima neki utjecaj i ugled u svijetu. hrt tj htv je sve zasrao svojim ukidanjem animavizije, sjećam se i čakovećke škole animiranog filma, koja budala radi takve promašaje, jadno ljudi, jadno :mad:

Lanterna
25-03-2007, 06:08
Vazan topic, kolega s Olimpa. Zagrebacka skola crtanog filma je mnogima od nas obiljezila djetinjstvo.
Sigurna sam da se svi sjecaju legendarnog Profesora Baltazara i njegovog kisobrancica i epruvete...
Neponovljiv, duhovit i inventivan lik...fantastican crtic. :top:

Surogat osobno nisam voljela, ali cijenim...

U vezi hrt/htv...cini se da nase kuce imaju za cilj unistiti ili bar zaboraviti sve sto je valjalo ili valja u nasoj drzavi.
Uostalom, koliko je htv stvarno Hrvatska?

prometheus
25-03-2007, 06:15
Vazan topic, kolega s Olimpa. Zagrebacka skola crtanog filma je mnogima od nas obiljezila djetinjstvo.
Sigurna sam da se svi sjecaju legendarnog Profesora Baltazara i njegovog kisobrancica i epruvete...
Neponovljiv, duhovit i inventivan lik...fantastican crtic. :top:

Surogat osobno nisam voljela, ali cijenim...

U vezi hrt/htv...cini se da nase kuce imaju za cilj unistiti ili bar zaboraviti sve sto je valjalo ili valja u nasoj drzavi.
Uostalom, koliko je htv stvarno Hrvatska?
drugarice sa gaiae :D u vezi baltazara on je faca u skandinaviji koliko sam imao prilike doznati i znao sam prije, a surogat (kako ne možete ne voljeti tatirataratatiratarata...geometrijskog lika, pitagora je žalostan vašom primjedbom, a kubisti ljubomorni na vukotića :)) je probio granice koje stoka iz amerike nije prije imala hrabrosti probiti "to boldly go where no man has gone before",tipa geometrijski likovi i to, a dobili smo oskara kad je još nešto značio barem se nadam da je tako:D, htv odavno nije ništa, koristi koncept jinglova kojim pokušava kao biti u rangu komercijalnog smeća poput nove i rtl-a, ali to im stvarno ne treba.

Stardust
25-03-2007, 16:19
Profesor Baltazar, legenda naše filmske škole. Crtić koji je obilježio i moje djetinjstvo:)

Nažalost, htv, u pravilu ono što je dobro kvalitetno i inventivno izbaci iz svojeg programa. Ne sjećam kad je zadnji puta bio serijal Baltazara na htv-u. prije 15 godina?

A sjećate se Čarobne šume, dugometražnog?

prometheus
25-03-2007, 16:37
Profesor Baltazar, legenda naše filmske škole. Crtić koji je obilježio i moje djetinjstvo:)

Nažalost, htv, u pravilu ono što je dobro kvalitetno i inventivno izbaci iz svojeg programa. Ne sjećam kad je zadnji puta bio serijal Baltazara na htv-u. prije 15 godina?

A sjećate se Čarobne šume, dugometražnog?
da znam za čarobnu šumu i one leteće medvjediće, ako me sjećanje ne vara,bili su rađeni u nekoj koporodukciji sa nekim.kasnije nastale zgode šegrta hlapića.
sjetio sam se i odličnog animiranog filma (barem meni) zlatka boureka "balade petrice kerempuha", onda ona "satiemanija", od novijih mi je dobar onaj, neznam kako se točno zove jel "kolač",napravljen u zanimljivoj tehnici.
još ču nešto napomenuti, kad sam ko mali gledao pinka panthera, onda nije bio glas koji nešto komentira (prevodi neke pojmove), to je crtani bez govora,i meni to nije smetalo, danas se rade šund crtani, i ne potiču djecu na kreativnost i razmišljanje, možda se samo meni tako čini.
pa neka repriziraju sto puta, nebi mi smetalo,i zašto nebi izbacili neki dvd sa našim animiranim filmovima,još da ih remasteriraju, za koga ta zagrebačka škola animiranog filma čuva te filmove.glavno da glume face i uklone sa jubitoa profesora baltazara, glupe li gamadi, ali imaju dvije epizode koje još nisu maknuli.evo vam :angel:

Stardust
25-03-2007, 16:48
još ču nešto napomenuti, kad sam ko mali gledao pinka panthera, onda nije bio glas koji nešto komentira (prevodi neke pojmove), to je crtani bez govora,i meni to nije smetalo, danas se rade šund crtani, i ne potiču djecu na kreativnost i razmišljanje, možda se samo meni tako čini.

slično kao i s nijemim filmovima. Sugestivnost je bila puno veća i izraženija. Poruka puno snažnija. Višeslojna. Mimika glumca, uvježbanost pokreta neusporedivo jača. Glumci su prije puno više mislili kako da osvoje svoje gledatelje. Kako da im govore, kako da im prenesu priču, poruku, emociju
(U kazalištu je još ostao dio te ostavštine).

ISto je i crtićima. Tom i Jerry, Pink Panther...
Ovo danas, to je sve samo ne zabava za klince. To je debilana na kvadrat. ZA kikiriki mozgove. Kakva inventivnost, to je prošlo svršeno vrijeme.
Živimo u eri za glupane

prometheus
25-03-2007, 17:35
slično kao i s nijemim filmovima. Sugestivnost je bila puno veća i izraženija. Poruka puno snažnija. Višeslojna. Mimika glumca, uvježbanost pokreta neusporedivo jača. Glumci su prije puno više mislili kako da osvoje svoje gledatelje. Kako da im govore, kako da im prenesu priču, poruku, emociju
(U kazalištu je još ostao dio te ostavštine).

ISto je i crtićima. Tom i Jerry, Pink Panther...
Ovo danas, to je sve samo ne zabava za klince. To je debilana na kvadrat. ZA kikiriki mozgove. Kakva inventivnost, to je prošlo svršeno vrijeme.
Živimo u eri za glupane
sjetio sam se onog slovenskog crtanog filma medved bojan, izvrstan za djecu, naučit će miješanje sa bojama, primarne i sekundarne boje.za one koji imaju djecu, evo im bojana http://tinyurl.com/2xtkqn
neka se upoznaju sa baltazarom http://tinyurl.com/yozecv
pa malo ludog stripija burigi,burigi:lol::rofl: http://tinyurl.com/2hl6bb:rofl: (http://tinyurl.com/2hl6bb:rofl:)

odlična linija bajum,bajum http://tinyurl.com/ythzjg
gustav http://tinyurl.com/2zlxj8

Kolibri
02-09-2008, 22:14
A da li se itko sjeća legendarnog crtića Inspektor Maska?