View Full Version : Izbori u Srbiji
Što mislite, tko će biti novi predsjednik Srbije? Dosadašnji gmaz i ljigavac, lukavi četnik - Tadić ili otvoreni četnik - Nikolić? Nikolić je makar pošteniji od onog narkomana i homočikice Tadića! Tadić je zapadna marioneta, ali radi veliku štetu i Hrvatskoj.(kroz Pupovca, Prodanovića i ove batrljke SPC-ea u Hrvatskoj) I jedan i drugi su četnici, samo Tadić je odvratni, ljigavi hrvatomrzac a koji se fino rukuje s Mesićem, isto hrvatomrscem!:bljak:
Nepoznati
28-01-2008, 15:56
I jedna i druga opcija u Srbiji su antihvatske. Vidjet ćemo što će biti.
Vuk_samotnjak
28-01-2008, 16:23
Ja bi htio da dobije Nikolić, na stranu s tim što je iz žešće anti-hrvatske stranke, Tadić je pro-europski, multi-kulti političar, a takvi su danas problem cijelog kontinenta, pošto je danas europska politika mnogo jača, opasnija i pogibeljnija za Hrvatsku od one velikosrpske, mislim da je nacionalist ko prvi čovjek Srbije, manja prijetnja za Hrvatsku nego predsjednik europejac. Nikolić će pomutiti geo-političke planove zapada, dok će Tadić ojačati poziciju zapada na Balkanu i time oslabiti Rusiju. Ionako Srbi imaju mnogo neriješenih pitanja u samoj Srbiji, slučaj Kosova, muslimanski fanatici u Sandžaku, antisrpski elementi u Vojvodini, Republika Srpska u BIH, tako da se radikali ako dođu na vlast neće stići baviti Hrvatskom
Vuk_samotnjak
29-01-2008, 14:42
Serb radical party leader Nikolic arrives in Moscow
Tomislav Nikolic, leader of Serbia's Radical Party, who is running in the second round of the country's presidential elections, arrives in Moscow Tuesday, a Serbian embassy spokesman said.
During his two-day unofficial visit, Nikolic will discuss the situation surrounding the Serbian province of Kosovo, whose future independence is opposed by Belgrade.
Nikolic is an ardent supporter of closer ties with Russia, including in the military sphere, and has expressed his appreciation for Moscow's consistent backing of Belgrade over the Kosovo issue.
As a presidential contender, Nikolic's main rival is Serbian President Boris Tadic. Both politicians currently enjoy equal voter support in the run up to the February 3 elections.
"The Kosovo problem could well push the Serbian electorate toward the radicals," said Konstantin Zatulin, director of the Institute for CIS Studies, adding that Russia was currently enjoying tremendous popularity among Serbians.
Tadic held talks with Russia's leadership in Moscow last week. Russia's Gazprom Neft signed a deal on the purchase of a 51% stake in the Serbia state-owned oil monopoly Naftna Industrija Srbije (NIS) during talks between the two countries' leaders on Friday.
Russia and Serbia also signed an oil and natural gas cooperation agreement on the construction of the Serbian section of the South Stream gas pipeline system.
Nikolic, seen as an anti-Western far-right figure, gained a five-point advantage in Sunday's first voting round, sparking concerns in the EU. Although the president's powers are limited in Serbia, the office has important symbolic significance.
http://en.rian.ru/russia/20080129/97953542.html
Bliži se drugi krug.:D
Nepoznati
29-01-2008, 16:21
Nikolić čini jedino što je ispravno u ovom trenutku, ako Srbija želi sačuvati minimun državnosti i nezavisnosti. Ako želi sačuivati Kosovo i ako Srbija želi gospodarski napredovati.
Zapad je vampir koji samo otima i siše krv... Rusija je jedina koja pomaže siromašne po svijetu da se oslobod eugnjetača. Tako je ne samo sad, već dugo... nikad Amerika nije pomogla ni jednoj državi trećeg svijeta da se oslobodi bande izurabljivačke, od 60-tih godina na ovoma, samo je Rusija pomogla, najmanje 50 država svijeta da se otresu gmazova -(makar i roz komunizam) krvopija! Rusija je slala oružje, instruktore, opremu, hranu... školovala stručnjake... (i bivša Juga, je to dobrim dijelom kopirala, pomagala Palestince i zemlej trećeg svijeta!) Mislim, šta moram objašnajvati... zaluđenim današnjim govedima gojimskim... koji misle da će im žido Amerika pomoći za slobodu. Sjedinjene Države su - ROPSTVO, i diktatura a ne da ti pomoglu...
Sad i Kina... se uvlači snažno u Centralnu Afriku... školuje, uči, hrani, pomaže... i naoružava... te postaje zaštitnink, a time stječe bazu... za budući statud svjetske s velesile, status koji se približava- kad Sjedinjenim Državama u okrutnoj bitci - odrubi glavu! (prije toga, treba USA izmučiti, izmoriti, iskrvariti, preko... drugih boraca) Sjedinjene Države će pokušati Kini odrubiti glavu... međutim... Kina će se pokazati OKRUTNIJOM i ODLUČNIJOM te borbeno sprmenijom, a oružanim suastavima - andmoćnijom... Sjedinjene Države neka pogledaju kako se po azijskim tradicijama dolazi na tron...
Pobjeda svakog nacionaliste u Europi trebala bi se pozdraviti i podržati. Jedino je to ispravan put.
No bojim se da će pobijediti Tadić, još jedan EU lutak. Već je postalo tragikomično slušati kako je on "proeuropski" nastrojen i kako izbora nema, jerbo ako ne pobijedi - Srbija ide u "izolaciju". Pa ti vidi... Biraj, bre :)
Ako pogledate TV, riječ Europa ili Unija ponovi se barem stotinu puta dnevno, pogotovo u dnevniku.
A kako je Nikolić orijentiran? Prosrpski ili proruski? Uostalom zar je Rusija bauk? Po čemu je meni SAD bliža od Rusije? U Rusiji žive crnci, vanzemaljci, trogloditi? Ili su to samo Hollywoodski štosevi.
Pobjeda svakog nacionaliste u Europi trebala bi se pozdraviti i podržati. Jedino je to ispravan put.
No bojim se da će pobijediti Tadić, još jedan EU lutak. Već je postalo tragikomično slušati kako je on "proeuropski" nastrojen i kako izbora nema, jerbo ako ne pobijedi - Srbija ide u "izolaciju". Pa ti vidi... Biraj, bre :)
Ako pogledate TV, riječ Europa ili Unija ponovi se barem stotinu puta dnevno, pogotovo u dnevniku.
A kako je Nikolić orijentiran? Prosrpski ili proruski? Uostalom zar je Rusija bauk? Po čemu je meni SAD bliža od Rusije? U Rusiji žive crnci, vanzemaljci, trogloditi? Ili su to samo Hollywoodski štosevi.
Slažem se.
Na novom NACIONALU na naslovnici slika Putina i tekst o novoj Ruskoj politici tj. prodoru na Balkan... na "hrvatske granice" Uuuuu, sad će se rusofobi u hravtskoj usrati, ukakiti s odmah od strašnih Ruja!:lol: Ja se bojim NATO na hrvatskim granicama, a kamo li Hrvatske u granicama okupacije nATOA- najebat ćemo... 'k'o žuti! ako se nađemo u NATO-u kad Rusija bude riješavala pitanje prijetnje NATO-a nacionalnoj sigurnosti Rusije.
Imam osjećaj da se nešto veliko iza brda valja. Rusija ne samod a neće priznati "nezavinsot" druge albanske države u Europi, nego vjerujem, da će ojačati Srbiju i stati iza nje da vojno počisti svoje dvorište.
Slažem se.
najebat ćemo... 'k'o žuti! ako se nađemo u NATO-u kad Rusija bude riješavala pitanje prijetnje NATO-a nacionalnoj sigurnosti Rusije.
Nisam siguran kako će se stvari oko Kosova razvijati, ali ako ikada dođe do rata, a doći će, na relaciji Rusija - NATO, najebat će NATO jer Rusiju nitko još nije pobijedio.
Osim toga, ti bauci o Rusiji kao o kretenastoj zemlji komunista ne stoje. Komunizam su im naturili Židovi i to debelom lovom iz vana. Drmali su godinama, a pred kraj, za vrijeme polužidova Jeljcina i njegove svite, izvukli sve što se izvući dalo na brzinu. Prokleta je to gamad. Gora od kuge.
Ja bi htio da dobije Nikolić, na stranu s tim što je iz žešće anti-hrvatske stranke, Tadić je pro-europski, multi-kulti političar, a takvi su danas problem cijelog kontinenta, pošto je danas europska politika mnogo jača, opasnija i pogibeljnija za Hrvatsku od one velikosrpske, mislim da je nacionalist ko prvi čovjek Srbije, manja prijetnja za Hrvatsku nego predsjednik europejac. Nikolić će pomutiti geo-političke planove zapada, dok će Tadić ojačati poziciju zapada na Balkanu i time oslabiti Rusiju. Ionako Srbi imaju mnogo neriješenih pitanja u samoj Srbiji, slučaj Kosova, muslimanski fanatici u Sandžaku, antisrpski elementi u Vojvodini, Republika Srpska u BIH, tako da se radikali ako dođu na vlast neće stići baviti Hrvatskom
Slažem se :cool:
.. Da sam ja Srbin, glasovao bih za Nikolića - dakle bez obzira što je lik nečisti nacionalist (pišem nečisti, pošto je Tomo bre četnik, a oni su i rasisti i fašisti!). Nikolić će bolje braniti srpske nacionalne interese.
I mislim da će Srbija izabrat T.N.-a :cool:
Eno čuo sam na radiju da se Koštunica u Beogradu sastao sa D.Medvedevim, možda slijedećim ruskim predsjednikom. Srbija se okreće prema Istoku što je pametno (jer Istok se DIŽE!) i sve više okreće leđa Zapadu koji je do sada uvijek činio izdaju prema malim narodima Balkana... I neka! :top: Isto je Koštunica izjavio da neće dati potporu, u drugom krugu predsjedničkih izbora, kao do sada, Tadiću.. ali neće ni Nikoliću (al' kladim se da priželjkuje njegovu pobjedu :mig:).
Žao mi je jedino što nas šugava vlada Republike Rvatske, jače ne veže uz Rusiju - bilo bi tu obilato ekonomske koristi.. šteta :rolleyes: :misli:
Stardust
31-01-2008, 21:56
Slažem se :cool:
.. Da sam ja Srbin, glasovao bih za Nikolića - dakle bez obzira što je lik nečisti nacionalist (pišem nečisti, pošto je Tomo bre četnik, a oni su i rasisti i fašisti!). Nikolić će bolje braniti srpske nacionalne interese.
I mislim da će Srbija izabrat T.N.-a :cool:
Nikolićev program je jasan. Čvrsto se okrenuti vjernom istočnom susjedu i time pokazati i Zapadu i NATO da su nedobrodošli u njihovu regiju. Srbiji je trenutno najvažniji očuvati nacionalno jedinstvo, ponos i državni integritet.
A za Kosovo, ono će buknuti. Nema tamo budućnosti van Srbije.
Rusija isto neće mirno pozadi stajati i promatrati.
Uostalo, Kosovo bi planulo i ovako i onako. Dogod su dole cijaško-američko židovske baze, dotle na tom području nema mira. Trojanski konj na Balkanu. Isto kao što je Izraelska cionistička tvorevina trojanski konj na Bliskom Istoku.
I neće se dobro provesti. Rusija će staviti svoju tvrdu i široku šapu, pokrit će svoje interesno područje. Samostalno Kosovo nema opstanka ni budućnosti kao i svi oni koji se budu stali na stranu za tu umjetnu državnu tvorevinu američko-židovskih agenata.
Žao mi je jedino što nas šugava vlada Republike Rvatske, jače ne veže uz Rusiju - bilo bi tu obilato ekonomske koristi.. šteta :rolleyes: :misli
Hrvati uvijek kasno pale...namjerno sami sebe osljepili.
Koga god je NATO 'branio', ta država je osuđena na poraz:flop:
Stardust
03-02-2008, 22:21
Nikolić se maloprije obratio javnosti. I priznao poraz.
Srbija odlučila za Tadića.
Prevagom svega oko 180 000 glasova.
Rekordan broj glasača odazvao se na izbore. Oko 70 posto!
Kojim putem ide dalje Srbija? Kosovo ostaje i dalje najgorući problem regije. Kojim kursom će dalje nastaviti Tadić. Hoće li se 'eurpejizirati' ili ipak javno stati s jedinim moćnim srpskim saveznikom koji mu otvoreno nudi pomoć- Rusijom?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.