View Full Version : Otkaz zbog poklonjenog krumpira iliti pomozi sirotu na svoju sramotu
prometheus
31-03-2007, 14:23
http://tinyurl.com/ysneek
pitate se kako je to moguće? e pa, znate u pravim kapitalistićkim zemljama ništa nije besplatno.sljedeći puta, kada dajete krv,koštanu srž ili bubreg, zatražite novce.siromah ionako neće biti na prvom mjestu u bolnici.kako je več i prije spomenuto na sijelu, koja je ovo banditska država, zamislite, umjesto da onaj filantrop koji želi dati dijelove svojeg tijela drugima, ispuni donorsku karticu kao i u drugim više manje civiliziranim zemljama, ovdje suprotno, moram ispuniti JA karticu da NE ŽELIM DATI DIJELOVE SVOJEG TIJELA, NEKA CRKNE ONAJ,ONA ILI ONO TKO DOBIJE MOJE ORGANE,TAKO MI STIKSA.
"o bože čuvaj ti,naše golubove i sirotinju, jer bogati se ionako za sebe pobrinu"
jesam li sebičan ili grub? ne,svijet je takav, dokle god ima onih koji imaju previše, da imaju za milijun reinkarnacija novaca, bit ču takav. siromasi žive u iluziji da bogati plaču, malo sutra.i ja bi plakao sa milijardu dolara, buaaaa, teško mi je, neznam hoču li kupiti ferrari crvene ili plave boje.
kapitalist če radije baciti hranu u smeće, nego da je da besplatno, zapamtite to,probudite se prije nego bude prekasno,da budete naivni a ovakvi vampiri vas iscjedili.
Koliko sam čula, McDonald's ima nastrano stroga pravila što se tiče konzumacije svakog krumpirića koji nije prošao blagajnu.
Navodno, čak i sami zaposlenici (a to su djeca, studenti) smiju uzeti i pojesti jedino ako je palo na pod. Dakle, ako ono zamotano smeće prilikom predaje gostu slučajno nekom ispadne i završi na podu, tada će gost dobit drugi, a zaposlenici smiju ovaj konzumirat.
Je li to istina, ne znam, ali vjerujem da bi moglo biti. Pogotovo ako se ovaj talijanski slučaj gleda u tom svjetlu, tada ispada da je svjesno prekršeno strogo pravilo poslodavca.
To što je to pravilo bolesno, nikog nije briga.
:bljak:
Koliko sam čula, McDonald's ima nastrano stroga pravila što se tiče konzumacije svakog krumpirića koji nije prošao blagajnu.
Navodno, čak i sami zaposlenici (a to su djeca, studenti) smiju uzeti i pojesti jedino ako je palo na pod. Dakle, ako ono zamotano smeće prilikom predaje gostu slučajno nekom ispadne i završi na podu, tada će gost dobit drugi, a zaposlenici smiju ovaj konzumirat.
Je li to istina, ne znam, ali vjerujem da bi moglo biti. Pogotovo ako se ovaj talijanski slučaj gleda u tom svjetlu, tada ispada da je svjesno prekršeno strogo pravilo poslodavca.
To što je to pravilo bolesno, nikog nije briga.
:bljak:
Veliki su to sustavi. Moraju imati pravila. Nažalost. Ako bi se jednom progledalo kroz prste...
A pravila su čisto kapitalistička. Profit na prvo i jedino mjesto. :flop:
Veliki su to sustavi. Moraju imati pravila. Nažalost. Ako bi se jednom progledalo kroz prste...
Meni je jasno da neka pravila moraju postojat, ali ovakvo nehumano, robotizirano ponašanje je - tužno.
Bosancherisimo
02-04-2007, 06:19
Ne znam kako je u Europi(trenutno) ali u USA ne mozes uzeti ni sa poda.Svaki radnik mora platiti svoj obrok ako hoce jesti,50% od ukupne cijene(pune cijene) kuponi ne vaze.:D
To nije samo u McD nego po svim fast food,restoranima,pizzerijama.Neki moraju platiti i punu cijenu(rijetko gdje ali ima i toga).
Sva hrana sto im ostane se baca,cak i ona sto je vec odstojala 3-4 sata,znaci SVE ide u kantu.Sutra novi dan,nova nafaka(nije nova nego isto kao i juce).Pripremi,ako ne prodas tu noc baci.
Humanost,nevjerovatnih razmjera.:flop:
Ne znam kako je u Europi(trenutno) ali u USA ne mozes uzeti ni sa poda.Svaki radnik mora platiti svoj obrok ako hoce jesti,50% od ukupne cijene(pune cijene) kuponi ne vaze.:D
To nije samo u McD nego po svim fast food,restoranima,pizzerijama.Neki moraju platiti i punu cijenu(rijetko gdje ali ima i toga).
Sva hrana sto im ostane se baca,cak i ona sto je vec odstojala 3-4 sata,znaci SVE ide u kantu.Sutra novi dan,nova nafaka(nije nova nego isto kao i juce).Pripremi,ako ne prodas tu noc baci.
Znači, bolje baciti nego da ljudi pojedu. Kud ide ovaj svijet.:eek:
Jasno je da čekaju do kraja radnog vremena ,neće li ko platit da bi jeo. Kad prođe radno vrijeme mogli bi dati. Međutim ljudi bi se brzo navikli i svi bi čekali kraj radnog vremena da bi jeli.
Kakva nakaradna kapitalistička ideja.
Mogli su objavit da dijele hranu na kraju radnog vremena.
E a onda bi se potrošači navikli i vidio bi redove ispred kako se formiraju.
Ko će s ljudima na kraj.
Moglo bi se nać više lijepih rješenja da je kapitalista spreman da se odrekne dijela dobiti i to minimalnog, neznatnog.
Lanterna
02-04-2007, 08:30
Koliko god surovo zvuci...zaista, kad bi se jednom progledalo kroz prste, nastao bi totalni kaos.
Prodavacica nema sto poklanjati krumpirice - nisu njeni, nego od McDonadsa!
Vjerujem da Mc Donalds ima rigorozna pravila. Ta tko radi u toma lancu grozne hrane u SADu? Studenti, polupismena ekipa i oni koji ne mogu naci nikakav bolji posao...tako da je stav razumljiv.
Bosancherisimo
03-04-2007, 07:03
Sinoc sam vec napisao sta se meni desilo i da submit reply,kad me izbaci.
Evo opet,na brzaka ovoga puta.
Ima jedno 4-5 godina radio sam u pizzeriji.Vecinom closer,ja i moj manager.:D
Jednu noc se pojavi neki lik i kuca na vrata,odem ga pitati sta treba a on trazi pizze koje su iznad grijaca.To su pizze stare po 4-5 sati i ja mu ih dam(sta da radim sa njih ili da ih bacim ili njemu da dam).
I tako je nekoliko noci dolazio i ja mu uvijek dam pizze dzaba.Vecinom petkom i subotom je navracao,uvijek iza ponoci kad vec zatvorimo radnju.
Jedan dan me snimi manager :D i kaze on meni,sto mu dajem pizze.Pa reko-hoces li ih ti nositi kuci.Kaze da nece.Pa reko sta onda ako mu ih dam svejedno cemo ih baciti.
Medjutim on ti meni o company policy(znate vec kako idu ta sr*nja),tu se mi i zakacimo malo(meni svejedno malo fali).Sve u svemu ona prica kako se to ne moze raditi bla,bla,bla.
Taj lik sto je dolazio bio je bezkucnik i covjek trazi pizze stare po' dana koje mi svejedno bacimo.Ja mu uvijek dam te pizze a on ti je uvijek nudio 1 ili 2$,mada ja mu nikad nisam uzeo pare.Reko evo tebi ovo i ti pici dalje.Potapsem ga po ramenu i vozdra.
Od tada tog lika nikad vise nisam vidio.Sta je bilo nemam veze.Da li je otisao negdje drugo,da li mu je ovaj rekao da ne dolazi vise,nemam pojma.
U svoj toj prici mi najgore sto mi je taj manager(i to general M) neki kao vjernik(kaze ide u church svake nedjelje).Pa reko,zar vise volis bacit nego nekome dati.:flop: Dzaba ti reko da svaki dan spavas u church kad ti dusa sitna.
Sto se tice McD,uostalom svih drugih restorana u redu je to da ti ne daju nesto dzabe.Medjutim prije davanja otkaza ima i drugih solucija,naplati joj,suspenduj je.Treba i ona kao i svako drugi posao i ne treba gledati u sitnice samo da te otpuste.:flop: Razlog za otkaz je vrlo lako naci a razumijevanje jako tesko.
Ovi sto rade u McD su najmizernije placeni 5.25$ po satu(minimalac)Jedan menu je samo oko 5-6 $.Sa tim ne mozes da prezivljavas a kamoli da zivis.Dok McD ima bilione naslagane.:flop:
@Lanterna,ovdje u USA sto se tice posla i ne isplati se graditi neku radnu historiju(tako da je ne vazno gdje radis McD ili nesto drugo,svugdje ti je isto).Bio pametan ili glup isto ti se pise:D .Imas posao,radis 15 godina(ako uspijes doci do 15) tu,imas godisnji 3-4 sedmice(zavisi kako gdje) i naravno plata ti je isto veca nego onim sto tek pocnu.I sta se desi?? Otjeraju te,prime nekog drugog koji ce krenuti sve iz pocetka.Mala satnica,nema godisnjeg,nema zdravstvenog osiguranja(45 miliona u USA nema zdravstveno,mozda cak i vise).Zbog toga Ameri mijenjaju posao kao carape.Malo ko da se zadrzi dugo na jednom poslu,rijetki su slucajevi gdje cifut nije vlasnik,e u tim firmama je i moguce ostati do penzije.Tamo gdje je cifut neces sigurno.Evo da ti najlakse objasnim.Narod je sistematski razvaljen.
Imam jednog jarana,radio u firmi 4-5 godina,prodala se firma i vidi cuda-cifutu.Kaze meni jaran prvo kad je dosao rekao je da su oni previse placeni.:eek: Da ne duzim,jaran vise nije tamo.:D
Malo sam skrenuo sa teme ali necete se ljutiti.;)
PS Vlasnik te pizzerije gdje sam radio je cifut,samo da se zna.:mad:
Sinoc sam vec napisao sta se meni desilo i da submit reply,kad me izbaci.
Evo opet,na brzaka ovoga puta.
Ima jedno 4-5 godina radio sam u pizzeriji.Vecinom closer,ja i moj manager.:D
Jednu noc se pojavi neki lik i kuca na vrata,odem ga pitati sta treba a on trazi pizze koje su iznad grijaca.To su pizze stare po 4-5 sati i ja mu ih dam(sta da radim sa njih ili da ih bacim ili njemu da dam).
I tako je nekoliko noci dolazio i ja mu uvijek dam pizze dzaba.Vecinom petkom i subotom je navracao,uvijek iza ponoci kad vec zatvorimo radnju.
Jedan dan me snimi manager i kaze on meni,sto mu dajem pizze.Pa reko-hoces li ih ti nositi kuci.Kaze da nece.Pa reko sta onda ako mu ih dam svejedno cemo ih baciti.
Medjutim on ti meni o company policy(znate vec kako idu ta sr*nja),tu se mi i zakacimo malo(meni svejedno malo fali).Sve u svemu ona prica kako se to ne moze raditi bla,bla,bla.
Taj lik sto je dolazio bio je bezkucnik i covjek trazi pizze stare po' dana koje mi svejedno bacimo.Ja mu uvijek dam te pizze a on ti je uvijek nudio 1 ili 2$,mada ja mu nikad nisam uzeo pare.Reko evo tebi ovo i ti pici dalje.Potapsem ga po ramenu i vozdra.
Od tada tog lika nikad vise nisam vidio.Sta je bilo nemam veze.Da li je otisao negdje drugo,da li mu je ovaj rekao da ne dolazi vise,nemam pojma.
U svoj toj prici mi najgore sto mi je taj manager(i to general M) neki kao vjernik(kaze ide u church svake nedjelje).Pa reko,zar vise volis bacit nego nekome dati. Dzaba ti reko da svaki dan spavas u church kad ti dusa sitna.
Sto se tice McD,uostalom svih drugih restorana u redu je to da ti ne daju nesto dzabe.Medjutim prije davanja otkaza ima i drugih solucija,naplati joj,suspenduj je.Treba i ona kao i svako drugi posao i ne treba gledati u sitnice samo da te otpuste.:flop: Razlog za otkaz je vrlo lako naci a razumijevanje jako tesko.
Ovi sto rade u McD su najmizernije placeni 5.25$ po satu(minimalac)Jedan menu je samo oko 5-6 $.Sa tim ne mozes da prezivljavas a kamoli da zivis.Dok McD ima bilione naslagane.:flop:
@Lanterna,ovdje u USA sto se tice posla i ne isplati se graditi neku radnu historiju(tako da je ne vazno gdje radis McD ili nesto drugo,svugdje ti je isto).Bio pametan ili glup isto ti se pise:D .Imas posao,radis 15 godina(ako uspijes doci do 15) tu,imas godisnji 3-4 sedmice(zavisi kako gdje) i naravno plata ti je isto veca nego onim sto tek pocnu.I sta se desi?? Otjeraju te,prime nekog drugog koji ce krenuti sve iz pocetka.Mala satnica,nema godisnjeg,nema zdravstvenog osiguranja(45 miliona u USA nema zdravstveno,mozda cak i vise).Zbog toga Ameri mijenjaju posao kao carape.Malo ko da se zadrzi dugo na jednom poslu,rijetki su slucajevi gdje cifut nije vlasnik,e u tim firmama je i moguce ostati do penzije.Tamo gdje je cifut neces sigurno.Evo da ti najlakse objasnim.Narod je sistematski razvaljen.
Imam jednog jarana,radio u firmi 4-5 godina,prodala se firma i vidi cuda-cifutu.Kaze meni jaran prvo kad je dosao rekao je da su oni previse placeni. Da ne duzim,jaran vise nije tamo.
Malo sam skrenuo sa teme ali necete se ljutiti.;)
:top: Odlično, lijepo, zanimljivo, poučno. Priče sa terena su uvjek:top:
Samo ti nastavi sa izvještavanjem, da se zna kako stvari stoje u svijetu, mislim s vremena na vrijeme, na različite teme.
Ti si od danas, naše oči u USA.:top: :)
...
U svoj toj prici mi najgore sto mi je taj manager(i to general M) neki kao vjernik(kaze ide u church svake nedjelje).Pa reko,zar vise volis bacit nego nekome dati.:flop: Dzaba ti reko da svaki dan spavas u church kad ti dusa sitna.
...
Hje he Židov vlasnik, a kršćanin (vjerojatno bijelac) izvršitelj (prljavog) posla. Gdje sam to još vidio..!? :misli: Pa daaaa! To je čitavo američko društvo!!! Hje hje, da NEZAVISNE Sjedinjene Ameriičke Države... Piiihhhh Davno su oni izgubili svoju nezavisnost, svoju državu (a dobili carstvo, koje će se urušiti, kao i sva zemaljska carstva i kraljevstva do sada) !!
I koliko takvih bijednih 'kršćana' ima.. Rade za židova, idu na misice ili propovijedi 'u svoju church', a bez imalo ljudskosti, kršćanskog duha... A opet pak misle da su SVETI, a njiovi židovi IZABRANI! :bljak: Kao da ti židovi zraće neku zloću, pa je prešla na tog našeg jadnog malog krščanćića... :misli:
Bosancherisimo
06-04-2007, 06:45
Ok,vazi sufija,ja cu biti OIF-USA division:top:
@Meme,da bijelac je bio izvrsitelj,kao i uvijek.:(
Kako da im bude bolje kad u skolama od toliko Americkih,krscanskih,lijepih,divnih pjesama,pjevaju i uce onu cifutsku hanukah(ili kako se vec zove) i masu drugih pjesama.:flop: Ne zna se koja je vise zidovska.
Cifuti im ovdje piju krv kroz slamkicu.
Evo sad skoro pred Bozic,okitili Seattle(strogi centar).Naisao cifut i kaze,nema one njegove zvijezde ili sta vec i da se on ne osjeca ugodno :eek: Halo ba,kao da je u izraelu.
Sve u svemu,sve su to morali poskidati :horor: .ja mislim da ste i vi citali o tome.
prometheus
06-04-2007, 10:54
Ok,vazi sufija,ja cu biti OIF-USA division:top:
@Meme,da bijelac je bio izvrsitelj,kao i uvijek.:(
Kako da im bude bolje kad u skolama od toliko Americkih,krscanskih,lijepih,divnih pjesama,pjevaju i uce onu cifutsku hanukah(ili kako se vec zove) i masu drugih pjesama.:flop: Ne zna se koja je vise zidovska.
Cifuti im ovdje piju krv kroz slamkicu.
Evo sad skoro pred Bozic,okitili Seattle(strogi centar).Naisao cifut i kaze,nema one njegove zvijezde ili sta vec i da se on ne osjeca ugodno :eek: Halo ba,kao da je u izraelu.
Sve u svemu,sve su to morali poskidati :horor: .ja mislim da ste i vi citali o tome.
politička korektnost, svi su negdje kao zakinuti,koja paranoja i bolest,o ovom slučaju ja sam to čuo od the kid from brooklyn talks about christmas stamps (http://www.youtube.com/watch?v=JLED_fSC96k):rofl:
Lanterna
08-04-2007, 04:25
Zato i kazem, u McDonaldsu rade uglavnom studenti i mladji ljudi, dok ne nadju bolji posao. S 5$/h sigurno ne mozes prezivjeti, pogotovo ako si moras placati sva ona osiguranja i fondove. No, ta svo to smece koje Ameri placaju, i mi placamo, samo sto je kod nas placa netto, pa ne vidimo kamo nam je sve novac otisao, a Amerikanac dobije brutto, pa sam rasporedjuje. Problem uvijek nastaje ako nemas sto rasporediti, naravno. :(
Jos uvijek sam misljenja da radnik u McDonaldsu niti u Burger Kingu niti u nekom restoranu nema sta poklanjati robu svog poslodavca. Kad bude imao svoj restoran, nek poklanja svoju robu, ako zeli.
Slazem se da je otkaz gruba reakcija, mozda opomena, novcana kazna itd, sve se dade rijesiti, uz malo volje.
Dosla sam prije par mjeseci u USA i pocela sam raditi upravo u McD (zbog engleskog :D), imamo besplatan rucak...a istina poklanjati nesmijomo nista.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.