View Full Version : Prodor u nesvjesne dubine pomoću droga
piskavac
30-03-2008, 15:41
Postoji li kakva knjiga za download na hrvatskom (ako baš nema može i na engleskom) koja govori o prodiranju u svoje podsvjesne dubine pomoću droga koje "otkoče" branu našim pulzijama, autocenzurama itd. itd. itd. I da nam netko drugi pomaže u tom procesu prodiranja u podsvjesno. Naime, radi se o tome da nije teško prodrijeti u te svoje dubine, samo se mi ne sjećamo događaja proživljenih u takvom stanju, ili ih se samo djelomično sjećamo. Osim toga, pod djelovanjem droge podsvijest prelazi s jednog sjećanja na drugo bez ikakvog smisla i reda. A ako bi nam netko pomogao, mooožda bi sve to moglo teči nekim mirnijim i urednijim tokom. I još da se to barem auditivno snimi, (ako ne već i vizualno), to bi svakome tko se upustio u taj pothvat jako mnogo pomoglo.
Volio bih znati ima li tko iskustava s kontroliranim prodiranjem u nesvjesno putem droga i postoji li kakva knjiga o kontroliranom ulasku u svoje dubine uz pomoć droga i nadzor psihologa/psihijatra ili bilo koje druge osobe u koju imamo dovoljno povjerenja.
Volio bih još znati je li vas ta osoba poslije nekome otkucala? Je li se ta osoba za uzvrat, podvrgnula takvom tretmanu kod vas, tako da bude obostrana razmjena saznanja i informacija da nitko nikoga ne može ucjenjivat???
I ono najvažnije, kako ste se poslije nosili sa takvim saznanjima, je li vašem normalnom Egu bilo teško prihvatiti stvari koje ste saznali na takav način? Jeste li slučano snimili takvu seansu? Mislim da je snimka najvjerodostojnija, jer osoba koja nam je pomagala u tom procesu, se kasnije može pokazati previše skrbnički orijentirana i ne reči nam sve informacije. A snimka ne laže, osim ako pomagač nije manipulirao tom snimkom.
Što općenito mislite o takvom postupku?
piskavac
30-03-2008, 15:48
Volio bih ovom prilikom istači da se ja ne želim redovito drogirati, nego jednostavno otvoriti um na taj način par puta godišnje, ako uopće i toliko.
Ne namjeravam se drogirati halucinogenima, već bi najviše volio to napraviti pomoću droge koja jednostavno olabavi kočnice nagona i oslobodi podsvjesne sadržaje. Ništa drugo. Ovo sam pitanje postavio i na Cybirthiyi i na bivšem ISKON-ovom forumu koji sada više zapinje nego što radi.
I uvijek sam dobivao iste odgovore: Nemo se drogirat, to ti je štetno, a najdraži su mi "biseri" poput: - "Ako samo jednom probaš, gotov si".
Naravno, ne želim biti neka velika naivčina i ignorirati sva ta upozorenja, ali toliko inzistiranje na sigurnosti, sigurnosti i samo sigurnosti i komforu, i toliki strah od takvih iskustava..... ne znam. Mislim, ako bi se totalno povodili isključivo za svojim strahovima, nikad se ne bi smo napili, nikad popušili cigaru, nikad sjeli u atuo da položimo vzački ispit, nikad se ne bi vozili atuom... i znam da se vožnja autom, pušenje i opijanje ne mogu usporediti sa drogom, ali jednostavno mislim da nas se previše straši baukom ovisnosti o drogama.
Kako možeš postat ovisnik ako se samo jednom nadrogiraš? Možeš postati ovisnik jedino ako ti je psiha i prije bila sjebana. Ali to je već neki drugi paket problema.
piskavac
30-03-2008, 15:50
Kako bi se ova tema mogla još kvalitetnije razvijati, postat ću u idućih 11 postova tekst o halucinogenim triptaminima. Doduše, tekst nije striktno povezan sa otvaranjem podsvijesti, ali informacije radi ne bi bilo zgorega pročitati ga.
piskavac
30-03-2008, 15:54
TRIPTAMINI –HALUCINOGENI I SVJESNOST
Autor: - Terrence McKenna
(post 1)
Razgovor se vodio pri konferenciji Lili/Gosvami-ja o svjesnosti i kvantnoj fizici u Esalenu, u prosincu 1983 godine. Bilo je to prvo od mnogih predavanja pri Esalenskom institutu na Big Sur Coast u Kaliformiji. (uključujući pisane riječi jer se sređena transkripcija toga razgovora pojavila kao dio Svamijeve knjige: - „Arhaični pregled - Dimitri“ To je vrlo circumscribed mjesto u organskoj prirodi koje ima, važne implikacije za proučavatelje ljudske prirode. Pri tome mislim na triptofan-derivirane halucinogene dimetiltriptamin, (DMT), psilocibin i hibridne droge koje pod imenom ayahuasca koriste urođenici kišnih šuma Južne Amerike. On se kasnije kombinirao sa dimetiltriptaminom i MAO inhibitorom. (inhibitor Mono Amino Oksidaze) koji se uzimao na usta. Čini se da je prikladno razgovarati o ovim drogama kad se raspravlja o svjesnosti i o kvantnoj fizici.
Moje je tumačenje da su snovi i halucinacije. glavni kvantnomehanički fenomeni koje je svatko iskusio izvan budnog stanja. Ta su se stanja barem u ograničenim ispitivanjima na koje se pozivam dogodila kad je tijelo bilo izloženo velikoj količini različitih vrsta zračenja uz otupljenje osjeta. Zatim vidimo unutrašnje slike i unutrašnje psihofizičke procese. Ovi se procesi definitivno uzdižu na kvantnomehaničku razinu. To je pokazao John Smythies, Alexander Shulgin http://deoxy.org/shulgin.htm i drugi, o kvantnomehaničkoj povezanosti u stvaranju halucinacija. Drugim riječima ako je i jedan atom na složenom molekularnom prstenu neaktivan, molekula ga pokreće te molekula postane vrlo aktivna. To je za mene savršeni dokaz o dinamičnoj povezanosti formativne razine te kvantnomehanički opisanog uma i kvantnomehanički opisanih stvari.
Halucinogena stanja mogu se izazvati različitim halucinogenima i disasocijativnim anesteticima i iskustvima nalik brzom mučenju (fasting ordeals) Ali ono što grupu triptamina čini posebno zanimljivom jest intenzitet halucinacija i aktivnosti u vizualnom korteksu. To je neizmjerno jak uvid u to okruženje kao informacije koje budu trodimenzionalno prikazane i upregnute sa četverodimenzionalnim kodovima svjetla. Kad netko konfrontira te dimenzije, tada postaje dijelom dinamičnog odnosa dok pokušava dekodirati što mu je rečeno. Taj fenomen nije nov. Ljudi razgovaraju sa Bogovima i demonima daleko više no što seže ljudska povijest.
To je jedino uobraženje znanstvenog i postindustrijskog društva koje nam dopušta da si postavljamo pitanja koja smatramo toliko važnim. Npr. pitanje kontakta sa vanzemaljcima je vrsta crvene haringe (red herring) uzdignutog na pretpostavci da se trenutna percepcija pokazuje potpuno lažnom. Očekivanja od istraživanja radiosignala nezemaljskog porijekla su vjerojatno kulturološki povezana sa pretpostavkom traženja dobrog talijanskog restorana. A opet, on je već izabran kao avenija na kojoj je smješten. U međuvremenu širom svijeta postoje psihici, šamani, mistici, shizofrenici – čije su glave ispunjene informacijama ali se one apriori smatraju nevažnim, nekoherentnim ili ludim. Kao alijenski signal bit će prihvaćeno samo ono što je konsenzusom vrednovano preko odobrenih instrumenata. Problem je u tome što smo toliko preplavljeni tim signalima – tim dimenzijama da imamo posla s velikom bukom u okruženju.
piskavac
30-03-2008, 15:56
Terence McKenna - Halucinogeni triptamini i svjesnost
(post 2)
Nije stvar u čujenju glasova u glavi. Stvar je u tome da se uvjerimo govore li nam ti glasovi istinu, budući da postoji mnogo vrsta demona. Neki su od njih građeni od uma, neki od iona, neki od ketamina, često će te se nači gluhi i slijepi. Reakcija na te glasove nije klečati sa strahopoštovanjem, budući da će neki od njih biti nalik onima koje je Dorothy čula kad se našla u zemlji Oza. Ne postoji dignitet u univerzumu s izuzetkom ako sretnemo te stvari idući našim stopama. To znači imati I/Thou odnos. Jedan kaže drugome, ti kažeš da si ti sveznajuć i sveprisutan. Ili, ti kažeš da si sa Zeta Reticuli. Već dugo razgovaramo, ali što mi možete pokazati? Magi, ljudi koji prizivaju te stvari, uvijek su shvaćali da pojedinac mora sam uči u ta sučeljavanja sa onima koji su inteligentni i brzo razmišljaju o sebi.
Želim raspraviti o tome kako je vanzemaljska komunikacija povezana s ovom obitelji halucinogenih supstanici. Radi se jednostavno o tome da je ova unikatna prezentacija fenomenologije triptaminske obitelji supstancija već bila ispregledana. Psilocibin, iako rijedak, najbolje je istražena tvar od svih ovih zanemarenih supstanci. Psilocibin je u umovima neifnormirane javnosti i u očima zakona stavljen u isti koš zajedno sa LSD-om i meskalinom dok su te stvari praktički definirane svojim vlastitim fenomenološkim univerzumima. Psylocibin i DMT prizivaju logos iao je DMT intenzivniji i oštiriji u takvoj akciji. To znači da oni djeluju direktno na jezične centre i važan su aspekt iskustva unutrašnjeg dijaloga. Čim otkrije tu pojedinost o psilocibiniu i o triptaminima, pojedinac mora sam odlučiti hoće li uči u te dijaloge ili ne. I pokušati učiniti distinkciju nadolazećih signala. To je ono što sam ja probao.
Samog sam sebe radije nazvao istraživačem nego znanstvenikom, budući da je područje koje sam istraživao sadržavalo previše podataka da bi uopće i u snu mogao pomisliti da bi to bilo nešto kao znanost. U poziciji smo usporedivoj s pozicijom istraživača koji ucrtavaju neku rijeku i samo pokazuju koje sve druge rijeke teku u onu koju ucrtavaju. Moraju neuznemireno napustiti mnoge rijeke i ne govoriti ništa o njima. Ova slaninasta kolekcija podataka bez pretpostavki o tome što bi moglo biti korisno, gurnula me je u brojne zaključke koje nisam mogao prihvatiti. Možda ću vam kroz reminiscencije moći objasniti na što mislim, za u ovom slučaju prošla iskustva, uzdignuta nad svim prije objavljenim iskustvima.
Prvo sam 1965, eksperimentirao sa DMT-om. To je u to vrijeme bila rijetka supstanca s kojom sam se sreo. Iznenađujuće je koliko je malo ljudi familijarno s tim. Živimo u društvu koje je apsolutno opsjednuto svakom zamislivom vrstom senzacija i obožava svakakvu terapiju, svaki oblik intoksikacije svaku seksualnu konfiguraciju i svaki oblik medijske pretrpanosti. Zbog nekog razloga možemo biti veliki hedonisti i progonitelji bizarnosti, ali smo za DMT ustanovili da je to previše. Na španjolskom se to kaže bastante = dosta. Toliko dosta da je i previše. Netko je zadimio na jurišanje za iskustvom koje počinje za oko pedeset sekundi. Netko je smjesta pao u trans. Nečije su oči bile zatvorene a netko je čuo zvuk nalik deranju celofana ili zvuk nalik lomljenju plastičnog filma i bacanju tog filma u koš. Moj prijatelj sugerirao je da to naša radio entelehija sječe organsku matricu. Čuje se napredujući ton. Prisutan je normalan halucinogeni način mijenjanja geometrijskiih ploha i uzoraka boja. Na simpatičkom lokalitetu aktivnosti sva slobodna spojna mjesta postaju okupirana, te netko iskusi promjenu moda koja se događa kroz period od otprilike trideset sekundi. S te točke netko putuje na mjesta koja (defies) opisuju kao svemir koji ima osjećaj kao da postaje podzeman ili nekako izoliran i zaokružen. U fineganovoj šetnji http://deoxy.org/find/Finnegan takva se mjesta zovu „sretan odlazak u Svemir“. Soba se zaista vrti a u takvom svemiru netko se osjeća kao dijete, dok netko drugi odlazi negdje u vječnost.
piskavac
30-03-2008, 15:57
(post 3)
To me iskustvo uvijek podsjeća na 24 fragmenta Heraklita. Aeon je dijete koje se igra šarenim loptama. Dok netko opet, ne samo da postane Aeon koji se igra šarenim loptama nego susreće i entitete. U mojoj knjizi i knjizi moga brata nevidljiv okoliš http://www.levity.com/eschaton/tmUSed.html#il opisujem ih kao samotransformirajuće elfovske strojeve zbog načina na koji se pojavljuju. Ti entiteti drastično iskrivljuju topološke module koji su nekako različiti od pozadinskog okruženja koji sami po sebi prolaze kroz neprekidnu transformaciju. Ti me entiteti podsjećaju na filmsku verziju čarobnjaka iz Oza u kojem Munchkins dolazi sa smrtnim certifikatom za Vješticu s Istoka. Svi oni imaju vrlo cićav glas i pjevaju malu pjesmicu o postajanju kompletno i apsolutno mrtvim. To je triptamin. Munchkini i elfovsko-strojni entiteti se kupaju u ljubavi koja nije erotska ali je otvorenog srca i ta se bića zbog nje sigurno osjećaju dobro. Ta su bića poput fraktalne refleksije nekih prethodno skrivenih a odjednom autonomnih dijelova koji imaju vlastitu psihu.
Oni govore: - ne uzbuđuj se. Radi isto što i mi. Jedna od zanimljivijih značajki DMT-a je da on ponekad inspirira strah. Jedan od zanimljivih pristupa u vrednovanju takvih tvari je istražiti imaju li ljudi volju opet ponoviti to iskustvo. Dodir terora zapečaćuje validnost tog iskustva budući da ono znači: - „To je stvarnost“. Mi smo u ravnoteži. Čitamo literaturu, znamo maksimalne doze LD-50, i tako dalje. No međutim, što je nečije povjerenje u um veće, on prije dolazi do osjećaja da farmakologija nije stvarno primjenjiva i da je kontrola postojanja na tom planu http://deoxy.org/hyper.htm stvar usmjerenja (matter of focus of will and good luck) i dobre sreće.
Ne govorim da ima nečeg nepomućeno dobrog u teroru. Govorim, ako neki pojedinac zbog neke situacije nije prosvijećen, onda taj pojedinac mora biti donekle izvan kontakta pune dinamičnosti svega onoga što se događa pod DMT-om. Ne biti prosvijećen znači da je taj netko ili budala ili je uzeo supstancu koja paralizira sposobnost da bude prosvijećen. Nemam ništa protiv heodnizma i ja sigurno imam dosta od hedonizma. Ali takvo iskustvo mora pokrenuti srce onoga koji je ovo isprobao. Ali to iskustvo ne će pokrenuti nečije srce ako to iskustvo nije povezano s objavama života i smrti. A ako je povezano sa životom i smrću, to će svakoga natjerati i na strah i na suze, i na smijeh. Mjesta do kojih nas odvode iskustva pod DMT-om su apsolutno strana i tuđinska.
Čini se da nam fraktalni elfovi http://deoxy.org/hooray.htm smirujuće govore Ne brini, ne brini. Uradi to. Pogledaj u to. U međuvremenu, netko se kompletno „svuda nalazi“ (Meanwhile one is completely „over there“ Nečiji ego opet, ostane netaknut. Nečiji refleksi straha ostanu netaknuti. Neko drugi ostane sve u svemu fuzzed out. Stoga je prirodna reakcija značajna, duboko čuđenje koje traje i traje. Netko uzdiše i to traje. Elfovi kažu: „Ne padaj u vrtlog čuđenja. Prođi kroz suzbijanje vlastite sposobnosti da sve ovo shvatiš“. Pokušaj ne biti toliko zadivljen. Pokušaj se usmjeriti i gledati u ono što radimo. Ono što oni rade je emitiranje zvukova nalik glazbi, nalik jeziku. Ti zvuci prolaze bez ikakve kvantizacije i distinkcije trenutka, kao što je Philo Judaeous rekao da bi logos mogao nastati kad on postane perfekatan zbog stvari koje čuje i zbog stvari koje je opazio. Netko čuje i primi informacije na alijenskom jezku koje se ne mogu prevesti na engleski.
piskavac
30-03-2008, 15:57
(post 4)
Postajemo majmuni kad se suočavamo sa transjezičnim objektima i uspostavlja se vrsta kognitivne disonance u našem zadnjem mozgu. Pokušavam pretočiti jezik preko toga a to se pogoni nalik na plovak. Ponovo pokušavamo i ponovo padamo. Ta kognitivna disonanca, taj „wow“, to „podrhtavanje“, razgrađuje taj objekt i prouzrokuje čuđenje, zapanjenost i strahopoštovanje na granici terora. Pojedinac mora kontrolirati sve to. A način da se to kontrolira jest da uradi sve što mu entiteti kažu da uradi, da uradi sve što i oni rade. Naveo sam ove efekte kako bih privukao pažnju eksperimentatora, bilo da su ti eksperimentatori znanstvenici, bilo da su šamani. Postoji nešto što ide uz ove supstance a što nije normalan dio spektra iskustva s halucinogenim drogama. Kad netko započen eksperiment sa glasovima neanticipirani fenomeni postaju mogući. Netko iskusi glosolaliju, premda ne klasičnu glosolaliju koja je več proučena. Studenti klasične glosolalije izmjerili su lokvice od osam inča sline u južnoameričkim crkvama gdje su se ljudi bili molili. Nakon što se dogodi klasična glosolalija, glosolaličari se često okolo raspituju: „Jesam li uradio to, jesam li govorio na jezicima?“ Taj halucinogeno izazvani fenomen nije poput ovoga fenomena kad je netko na DMT-u. Već je to jednostavno stanje mozga koje dopušta izražavanje spojnog jezika koji leži u pozadini svakog jezika ili prvobitan jezik, vrsta jezika o kojem raspravlja Robert Graves u knjizi Bijele Boginje (white goddess) ili jezik kabale – ona vrsta kakva je opisana u knjizi Zohar. Prvobitni „Ur sprach“ koji proizlazi sam od sebe. Netko otkrije da može stvarati ekstradimenzionalne objekte > osjećaji su ozvučeni tonom – značenje je ozvučeno tonom, trodimenzionalni transformirajući kompleks svjetla i boja. Znajući to, osjeća se kao dijete. Netko se igra šarenim loptama, netko postane Aeon.
Ovo se meni dogodilo dvadeset sekundi nakon što sam popušio DMT 1966. godine. Bio sam zaprepašten. Unutar toga razmišljao sam da imam netaknute vlastite ontološke kategorije. Prije sam bio uzeo LSD, još je ta stvar dolazila do mene u obliku munje iz nečeg plavog. Pao sam dolje i rekao (ustvari, rekao sam mnogo puta) - „Ne mogu vjerovati u to. Ovo je nemoguće. Ovo je sasvim nemoguće“. Postojala je deklinacija gnoze (declension of gnose) koja mi je u trenutku pružila „ovdje i sada“, jedan quanta away; postojala je bijesna aktivnost Univerzalne Inteligencije koja je transljudska hiperdimenzionalna i krajnje tuđinska. Nazvao sam to Logos, i nisam prosuđivao o tome. Konstantno sam ulazio u dijalog s tom inteligencijom govoreći: - „Dobro dakle, tko si ti?“ jesi li ti neka vrsta proširene svijesti koja se nalazi u Zemljinom ekosistemu? Jesi li Bog ili neki Vanzemaljac? Pokaži mi što znaš.
Gljive psilocibina također uvode pojedince u svijet triptaminskog hiperkontinuuma http://deoxy.org/hs_cehn.htm Psilocibin je zaista psihoaktivni triptamin. Gljiva je puna odgovora http://deoxy.org/mushword.htm na pitanja koja postavlja ta vlastita prisutnost. (The moshroom is full of answers to the questions raised by its own presence). Istinska povijest galaksije u zadnjih četiri i pol milijarde godina je trivijalna za nju. Pojedinac može pristupiti slikama kozmičke povijesti. Takva iskustva prirodno uzdižu na scenu neovisni dokaz valjanosti. Barem je to tada bilo moje pitanje. Ali nakon što sam postao familijarniji sa epistemološkim pretpostavkama moderne znanosti da je struktura zapadnog intelektualnog poduhvata toliko slaba u svom središtu da odjednom, nitko ništa sa sigurnošću ne zna. To se dogodilo nakon što sam se manje opirao da razgovaram o tim iskustvima. I kao takvi, ta su iskustva primarni podaci za biće. Ta dimenzija nije tiha i još je uvijek toliko neizgovorljivo bizarna da se sumnja u sve pretpostavke ljudske povijesti.
piskavac
30-03-2008, 15:58
Terence McKenna - Halucinogeni Triptamini i svjesnost
(post 5)
Gljiva psilocibina radi istu stvar kao i DMT, iako se iskustvo proživljava od jednog sata pa sve do ravnomjerno nekoliko sati. Postoji ista konfrontacija sa tuđinskom inteligencijom i ekstremno bizarni transjezični kompleksi informacija. Ova iskustva snažno sugeriraju da u ljudskom mozgu/tijelu postoji takva latentna sposobnost koja samo čeka da bude razotkrivena. Postat će tako očita da će pasti u glavnu struju kulturne evolucije. Čini mi se da je jezik ili sjena te sposobnosti ili da će ta sposobnost biti dodatan produžetak jezika. Možda je moguće da je jezik u čijoj svrsi je značenje zaista opaženo u trodimenzionalnom svemiru. Ako se sve ovo može opaziti pod djelovanjem DMT-a, znači da je sve to dohvatljivo ljudskim bićima pod izvjesnim prilikama. Kad se govori iz perspektive od 10 tisuća godina i visoke kulturalne uključenosti u takve talente, sumnja li itko da bi to moglo postati kulturalna pogodnost isto onako kao su to postali npr. strani jezici i matematika.
S druge strane, kao prirodan rezultat konfrontacije sa tuđinskom inteligencijom u organiziranom će intelektu nastati potreba za elaboriranjem mnogih teorija. Postoji jedna teorija koju sam napisao u Priručniku za uzgajanje magične gljive psilocibin, http://www.levity.com/eschaton/tmUSed.html#psi a kaže da je gljiva Strophania cubensis bila vrsta koja nije evoluirala na Zemlji. U transevima prouzročenih pomoću gliva bio sam obaviješten da je jedna kultura potpuno shvatila njenu genetsku informaciju. Ta se gljiva sama genetski preprogramirala kako bi preživjela. Reprogramirana verzija te gljive razvija micelijarnu mrežnu strategiju kada je u kontaktu sa planetarnim površinama i strategiju disperziranja pomoću spora, kada se širi cijelom galaktikom. I iako sam imao problema sa Bellovim nelokacijskim teoremom tuđinskom inteligencijom s druge strane, činilo mi se da sam u posjedu ogromnog informacijskog tijela dovučenog iz galaktičke povijesti. On/i su mi rekli da nema nikakve neobičnosti u tome, te da su ljudske koncpecije o organiziranim inteligencijama i širenju života beznadno kulturalno ograničene. Galaktičko društvo bilo je organizirano milijardama godina. Život evoluira uz toliko različitih kemijskih uvjeta, pritisaka, temperatura, da je istraživanje nekih Vanzemaljaca koji će sjesti i razgovarati s vama osuđen na neuspjeh. Glavni problem sa istraživanjem Vanzemaljaca je prepoznati ih. Toliko se vremena rasipa a evolutivne strategije i okoliši su toliko varirali da kvaka leži u tome da se spozna kako se kontakti prave u svemu. Ako netko može vjerovati onome što je rečeno u takvim stanjima, gljiva Strophania cubensis snažno želi simbiozu sa ljudskim vrstama. To je postigla pridruživanjem same sebe uz rana ljudska društva, sa domaćim životinjama i nomadskim ljudima. Pošto je nalikovala drugim biljkama, muškarci i žene uzgajali su je kao što su uzgajali i druge domaće biljke i životinje, te je gljiva uspjela samu sebe usaditi u ljudsko društvo. Tako da gdje god su prispjeli ljudski geni, također su mogli biti prenešeni i drugi geni.
Ali klasični kult gljiva u Meksiku bio je razoren kada su došli španjolski konkvistadori. Franjevci su pretpostavili da imaju apsolutan monopol na teofagiju, hranu Boga; kad su u novom svijetu došli među ljude koji su je zvali teonanacatl – božja svjetlost. Franjevci su prionuli poslu, pa je inkvizicija bila sposobna potisnuti staru religiju u planine Oaxace, tako da su pripadnici te stare religije do danas preživjeli jedino u nekoliko sela. Pronašli su ih Valentina i Gordon Wasson http://deoxy.org/bmushrmd.htm
piskavac
30-03-2008, 15:59
Terence McKenna - halucinogeni triptamini i svjesnost
(post 6)
Postoji i druga usporedba. Pojedinac mora balansirati ova objašnjenja Sad ću zazvučati kao da ne mislim da je ta gljiva nezemaljska. To može biti umjesto onoga što sam nedavno posumnjao. Da je u našoj sadašnjoj kulturi ljudska duša toliko otuđena od nas samih, da je tretiramo kao da je vanzemaljska, za nas je ona najotuđenija stvar u Svemiru. Alijeni, kako ih je stilizirao i predstavio Holiwood, mogu doći sutra, a trans pod djelovanjem DMT-a mogao bi ostati tajanstveniji i nastaviti držati veća obećanja o korisnim informacijama za ljudsku budućnost. To je tako silno. Neznanje je otjeralo kult gljiva u ilegalu. Neznanje je razorilo helenski svijet u ranom periodu i disperziralo rano znanje ništeći zvjezdanu i astronomsku mašineriju koja je već stoljećima funkcionirala. Zbog neznanja, a tu mislim na helensko-kršćansko-judejsku tradiciju (by ignorance I mean the Helenistic-Christian-Judaic tradition) nasljednici ovih tradicija izgradili su trijumf mehanicizma. To su bili oni koji su u 15. 16. pa i u 20. stoljeću upoznali snove alkemičara sa transformacijom elemenata i razotkrivanjem genetičkih transplantanata. Ali pošto su nakon toga preoteli Novi Svijet, i odveli starosjedioce u kulturalno fragmentiranje i dijasporu, neočekivano su ušli u Ozirisovo tijelo – kondenzirano tijelo Erosa, u planinama Meksika gdje se Eros povukao za vrijeme dolaska Kršćana. Kad su ljudi helensko-kršćansko-Judejskog svijeta našli te gljive, prigrlili su ih.
U jednom od svojih zadnjih romana „Dolina“ Phillip K. Dick http://deoxy.org/plurifrm.htm raspravlja o o dugoj hibernaciji logosa. Kreatura sazdana od čiste informacije bila je pokopana na području Nag Hamadi-ja http://www.gnosis.org/naghamm/nhl.html zajedno sa pokapanjem knjižnice Chenoboskion oko 370g. n. e. Kao statička informacija ta je kreatura bila skrivena sve do 1947. kad su tekstovi otkopani i prevedeni. Čim su ljudi saznali informacije iz tih tekstova, simbioza je postala živahna, baš kao pod djelovanjem psylocibina. Dick je tu stvar zamišljao kao da je čista informacija. Svjesnost pod djelovanjem psilocibina je svjesnost o Drugima u hipersvemiru, što znači u snovima i pod djelovanjem psilocibina, na kvantnim temeljima bića, u ljudskoj budućnosti, i nakon smrti. Sva se ta mjesta iako su bila skrivena i odvojena sada čine kao jedan kontinuum. Povijest je dašak od deset do petnaest tisuća godina, od nomadstva, do letećih tanjura; s puno nade da ne ćemo toliko oštetiti zemljinu koru zbog čijeg bi uništenja bilo onemogućeno novo rođenje. a mi se pretvorimo u ostatke brutalnih zatvorenika stvari.
Povijest je šokantno osciliranje eshatologije http://www.levity.com/eschaton/eschaton.html Postoji nešto u smrti što baca enormnu sjenu preko ljudske povijesti, nešto što sve ljude vuče prema sebi. Svi ratovi, sve filozofije, sva silovanja i grabež, sve migracije, svi gradovi, sve civilizacije, - sve to zauzima mikrosekunde geološkog, planetarnog i galaktičkog vremena; to je kao kad majmuni reagiraju na simbiote koji su u okolišu i koji snabdjevaju čovjećanstvo informacijama o široj slici. Ja ne pripadam školi koja sva naša postignuća želi pripisati znanju koje su nam dali prijateljski raspoloženi alijeni. Opisujem nešto za što se nadam da je dublje od toga. Kako je živćani sistem evoluirao na višu i veću razinu sve su više i više shvaćali realnost u koju postaju ugrađeni kao organizam inteligentne organizacije na galaktičkoj skali. Matematika i znanost mogu biti kulturološka pogodnost. Budući da nikada nismo imali posla s nekim alijenskim matematičarima ili nekom alijenskom kulturom izuzevši okultnu realnost, koju vlada ne uzima kao dokaz, bez obzira na to što su ti izvori izvor novosti i režućeg kraja s pristupom u novelama u plenum bića.
piskavac
30-03-2008, 16:00
Terence McKena - Halucinogeni triptamini i svjesnost
(post 7)
Postoji i druga usporedba. Pojedinac mora balansirati ova objašnjenja Sad ću zazvučati kao da ne mislim da je ta gljiva nezemaljska. To može biti umjesto onoga što sam nedavno posumnjao. Da je u našoj sadašnjoj kulturi ljudska duša toliko otuđena od nas samih, da je tretiramo kao da je vanzemaljska, za nas je ona najotuđenija stvar u Svemiru. Alijeni, kako ih je stilizirao i predstavio Holiwood, mogu doći sutra, a trans pod djelovanjem DMT-a mogao bi ostati tajanstveniji i nastaviti držati veća obećanja o korisnim informacijama za ljudsku budućnost. To je tako silno. Neznanje je otjeralo kult gljiva u ilegalu. Neznanje je razorilo helenski svijet u ranom periodu i disperziralo rano znanje ništeći zvjezdanu i astronomsku mašineriju koja je već stoljećima funkcionirala. Zbog neznanja, a tu mislim na helensko-kršćansko-judejsku tradiciju (by ignorance I mean the Helenistic-Christian-Judaic tradition) nasljednici ovih tradicija izgradili su trijumf mehanicizma. To su bili oni koji su u 15. 16. pa i u 20. stoljeću upoznali snove alkemičara sa transformacijom elemenata i razotkrivanjem genetičkih transplantanata. Ali pošto su nakon toga preoteli Novi Svijet, i odveli starosjedioce u kulturalno fragmentiranje i dijasporu, neočekivano su ušli u Ozirisovo tijelo – kondenzirano tijelo Erosa, u planinama Meksika gdje se Eros povukao za vrijeme dolaska Kršćana. Kad su ljudi helensko-kršćansko-Judejskog svijeta našli te gljive, prigrlili su ih.
U jednom od svojih zadnjih romana „Dolina“ Phillip K. Dick http://deoxy.org/plurifrm.htm raspravlja o o dugoj hibernaciji logosa. Kreatura sazdana od čiste informacije bila je pokopana na području Nag Hamadi-ja http://www.gnosis.org/naghamm/nhl.html zajedno sa pokapanjem knjižnice Chenoboskion oko 370g. n. e. Kao statička informacija ta je kreatura bila skrivena sve do 1947. kad su tekstovi otkopani i prevedeni. Čim su ljudi saznali informacije iz tih tekstova, simbioza je postala živahna, baš kao pod djelovanjem psylocibina. Dick je tu stvar zamišljao kao da je čista informacija. Svjesnost pod djelovanjem psilocibina je svjesnost o Drugima u hipersvemiru, što znači u snovima i pod djelovanjem psilocibina, na kvantnim temeljima bića, u ljudskoj budućnosti, i nakon smrti. Sva se ta mjesta iako su bila skrivena i odvojena sada čine kao jedan kontinuum. Povijest je dašak od deset do petnaest tisuća godina, od nomadstva, do letećih tanjura; s puno nade da ne ćemo toliko oštetiti zemljinu koru zbog čijeg bi uništenja bilo onemogućeno novo rođenje. a mi se pretvorimo u ostatke brutalnih zatvorenika stvari.
Povijest je šokantno osciliranje eshatologije http://www.levity.com/eschaton/eschaton.html Postoji nešto u smrti što baca enormnu sjenu preko ljudske povijesti, nešto što sve ljude vuče prema sebi. Svi ratovi, sve filozofije, sva silovanja i grabež, sve migracije, svi gradovi, sve civilizacije, - sve to zauzima mikrosekunde geološkog, planetarnog i galaktičkog vremena; to je kao kad majmuni reagiraju na simbiote koji su u okolišu i koji snabdjevaju čovjećanstvo informacijama o široj slici. Ja ne pripadam školi koja sva naša postignuća želi pripisati znanju koje su nam dali prijateljski raspoloženi alijeni. Opisujem nešto za što se nadam da je dublje od toga. Kako je živćani sistem evoluirao na višu i veću razinu sve su više i više shvaćali realnost u koju postaju ugrađeni kao organizam inteligentne organizacije na galaktičkoj skali. Matematika i znanost mogu biti kulturološka pogodnost. Budući da nikada nismo imali posla s nekim alijenskim matematičarima ili nekom alijenskom kulturom izuzevši okultnu realnost, koju vlada ne uzima kao dokaz, bez obzira na to što su ti izvori izvor novosti i režućeg kraja s pristupom u novelama u plenum bića.
piskavac
30-03-2008, 16:01
(post
Razmislite na trenutak o ovome: - ako ljudski um nema dugi razboj (loom) u tekućoj povijesti ljudske rase, onda što će postati od nas. Budućnost će pripasti psihodeličarima, budući da je budućnost u umu. Mi upravo počinjemo stiskati dugmad uma. Kada jednom usvojimo ozbiljan pristup umu pomoću instrumenata, otkrit će mo plastičnost, mutabilnost, vječnu prirodu uma i vjerujem, osloboditi ga od majmuna. Moja vizija konačne ljudske budućnosti je napor za povanjšnjenje (exteriorize) duše i pounutrašnjenje tijela. Tako da će povanjšnjena (u daljnjem tekstu ISPOLJENA) duša postojati kao supervodljive leće transjezičnih stvari stvorenih izvan tijela svakoga od nas u kritičnom mjestu spajanja u našoj pcihodeličnoj bar micvi. S te točke bit ćemo vječni bilo gdje u čvrstom stanju matrice transjezičnih leća kakvim trebamo postati. Nečija slika tijela postojat će kao transformirani holografski val dok se taj netko igra u poljima Gospodara a živi u Elysiumu.
Drugi inteligentni majmuni moraju šetati ovim planetom. Iskorijenili smo ih, tako da smo mi sada unikatni, ali ono što je izgubljeno na ovom planetu je jezik, samoreplicirajući informacijski sistemi koje reflektiraju funkcije DNA. http://deoxy.org/meme/DNA učeći, kodirajući, uzorkujući, snimajući testirajući, retestirajući funkcije DNA. Ponavljam, jezik može biti kvaliteta koja je u cijelosti različitog poretka. Ma o kojemgod da se jeziku radi, on se nalazi u nama majmunima; pokreće naše misli van, i naše ruke - te u noosferu s kojom smo sami okruženi.
Čini se da se stanje pod djelovanjem triptamina transvremeno očituje, ono je anticipacija budućnosti, kao u Platonovoj metaforičkoj usporedbi koja se pokazala istinitom – da je vrijeme pokretna slika vječnost. Triptaminska ekstaza je iskorak iz te pokretne slike vječnosti u vječnost od stojeće sadašnjosti. Nunca Thomasa Aquinasa. U takvom stanju, čini nam se da se sva ljudska povijest kreče prema ovom kulminirajučem trenutku. Ubrzanje je vidljivo u svim procesima oko nas. Činjenica da je vatra bila otkrivena prije nekoliko milijuna godina, da je jezik otkriven možda prije 35 000 godina, mjerenje prije pet tisuća, Galileo, prije četiristo godina, te naposlijetku Watson-Crick i DNA. Ono što se očito događa jest da sve biva dovučeno zajedno. S druge strane, kako su fizičari opisali Univerzum - Univerzum datira od prije milijardi godina i u budućnosti će potrajati još toliko. To je dualistički koncept, induktivna projekcija koja je vrlo nesofisticirana kad se primjenjuje na svjesnost i jezik. Svjesnost je nekako sposobna kolabirati stanje vektora i na taj način prouzročiti da materija bića bude podvrgnuta nečemu što je Alfred North Whitehead nazvao „formalnost aktualnog događaja“. Ovo je početak shvaćanja središta ljudskih bića. Zapadna društva već su petsto godina na kliještima za decentraliziranje zaključujući da Zemlja nije centar univerzuma i da čovjek nije drag Bogu. Same smo sebe pokrenuli van prema rubu galaktike, jer je činjenica da je najsloženije organizirana materija Univerzuma, kora ljudskog mozga i da je najgušće i najbogatije iskustvo, iskustvo koje imate upravo sada. Sve se može doživjeti percipirajući sebe.
Percepcija samoga sebe pod djelovanjem tih halucinogenih biljaka koje su totalno u suprotnosti sa modelima koje nasljedujemo iz naše prošlosti i pored toga što ove dimenzije postoje. Jedna jedina razina te informacije je stvar nevelike konsekvence, proteklih tisućljeća mnoge su kulture shvatile ovo. Ali mi moderni ljudi smo se tako groteskno otuđili od shvaćanja što život zaista jest, da sve ovo sliči na nekakvu pobunu. Bez psihodelika najviše što se možemo približiti Misteriju jest da pokušamo osjetiti neki apstraktni mud ili uz snagu mitova i rituala. Ovo dostizanje je previše intelektualizirana i nezadovoljavajuća vrsta procesa.
piskavac
30-03-2008, 16:03
(post 9)
Kao što sam rekao, ja sam istraživač a ne znanstvenik. Ako sam u tome jedini, tada nikakvi moji zaključci možda neće imati nikakvo značenje izvan mene samog. Moja iskustva poput vaših mogu biti više ili manje dio ljudskih uvjetovanosti. Netko možda može imati više mogućnosti za takva istraživanja nego drugi, kojima je takvo stanje teško postiči, ali ona su dio ljudskih stanja. Postoji nekoliko znakova da postoje ova ekstradimenzionalna mjesta. Ako umjetnici nose slike van od drugih iz logosa u svijet, vukući ideje dolje u stvarnost, zašto se u povijesti ljudska umjetnost toliko posvetila onome što su iskusili putnici u psihodeličnost? Možda su leteči tanjuri ili UFO-i središnji motiv radi toga da dobiju mogućnost realnosti „ovdje i sada“. Toliko smo se otuđili da sebstvo mora ispitati samog sebe, kao neki vanzemaljac kako se ne bi smo uzbudili zbog istinski bizarnih dimenzija koje sebstvo obuhvaća. Kad budemo počeli voljeti alijene, tada ćemo početi liječiti psihičku isprekidanost koja nas zagađuje od šesnaestog stoljeća, a možda i ranije.
Svjedočim da je magično – živahno u hipersvemiru. Nije mi bilo potrebno da se uvjerim u to samo zbog halucinogenih biljaka. Činjenica je da gnoza (spoznaja) dolazi od biljaka. Postoje neke mogućnosti da pojedinac ima posla sa kreaturama integriteta ako ima posla s tim biljkama, ali se sa kreaturama rođenim u demonskim izmišljotinama laboratorija mora vrlo vrlo oprezno postupati. (… but the creatures born in the demonic artifice of laboratories have to be dealt with very, very carefully.) DMT je jedan endogeni halucinogen. U malim količinama prisutan je u ljudskom mozgu. Također je važno da je psilocibin 4-fosforoksi-N, N-dimetiltriptamin i da je serotonin osnovni transmiter u ljudskom mozgu nađen u svemu živom, te da je 5-hidroksitriptamin najkoncentriraniji u ljudima. Vrlo je važna činjenica da je hvaljeni DMT toliko brz, da u ljudski mozak dolazi u vremenu od 45 sekundi do 5 minuta – što znači da je mozak apsolutno „na ti“ sa tom supstancom. S druge strane, halucinogen poput LSD-a zadržava se u tijelu samo neko vrijeme.
Moram dodati opreznu zabilješku. Uvijek se osječam čudno od trenutka kada ljudima kažem da moje opservacije provjere halucinogenim biljkama. Eksperimentatori možda mogu biti vrlo oprezni. Netko mora povećati to iskustvo. To su bizarne dimenzije ekstraordinarne snage i ljepote. Ne postoji uspostavljena procedura pomoću koje možete izbjeći da budete nadvladani, ali krenite oprezno, odražavajte veliki dio, i uvijek pokušavajte mapirati iskustva natrag u povijest rase te filozofska i religijska postignuća ljudske vrste. Sve su supstance potencijalno opasne i uključuju rizike ukoliko ih u dostatnim dozama uzimate tijekom vremena. Knjižnice su prvo mjesto kada se idete raspitivati o novim supstancama.
Potrebne su nam sve dostupne informacije ako bi smo brodili kroz dimenzije koje su potpuno neobične i tuđinske. Već sam bio u Komaraku i posjetio Bubaneshwar. Blizak sam sa hinduskom ikonografijom i sakupio priloge (thankas). Vidio sam sličnosti u mojim eksperimentima sa LSD-om i ikonografijom Mahayana Budizma. Praktički, iskustvo sa LSD-om je bilo ono što me je dovelo da skupljam Mahayana umjetnost. Ali ono što me je zapanjilo bio je totalni izostanak motiva DMT-a. Toga tamo nema, nema ga niti u jednoj tamošnjoj tradiciji s kojom sam blizak.
Postoji vrlo zanimljiva priča od Jorge Luis Borgesa nazvana „Sekta feniksa“. Dopustite mi da je se sjetim. Borges počinje riječima: - Ne postoji grupa ljudi u kojoj se ne pojavljuju članovi sekte. Također je istina da ne postoji proganjanje ili surovost koju nisu pretrpjeli ili počinili. On nastavlja
piskavac
30-03-2008, 16:04
(post 10)
Obred je jedina religiozna praksa koju sektaši promatraju. Obred čini Tajnu… Ta se Tajna prenosi s generacije na generaciju. Akt je sam po sebi trivijalan, trenutan i ne zahtijeva opisivanje. Tajna je sveta ali je uvijek donekle smiješna. Izvedba se izvodi krišom i adepti ne govore o toj izvedbi. Ne postoji prikladna riječ da je se imenuje, ali se shvaća da su sve riječi ime za nju ili radije nezaobilazno aludiraju na nju. Borges nikada nije jasno rekao što je Tajna, ali ako netko zna njegove druge priče, „The Aleph“, on ih može staviti zajedno i shvatiti da je Aleph iskustvo Tajne Kulta Feniks.
U Amazoni gdje mi je gljiva razotkrivala te informacije i zagovarala nas da radimo različite stvari, pitali smo je, Zašto mi, zašto bi smo mi mogli biti zastupnici nekih tuđinskih vrsta u ljudskoj kulturi? Gljiva je odgovorila: - „Zato što niste vjerovali ni u što. Zato što se nikada niste dali drugome preko vaših vjerovanja. Sekta Feniksa koja njeguje kult ovakog iskustva je možda tisućljećima stara, ali nije izašla na svjetlo gdje su se odvijale povijesne niti. Pretpovijesno korištenje ekstatičnih biljaka na ovom planetu nije dobro shvaćeno. Donedavno je uzimanje gljive psilocibin bilo ograničeno na središnju meksičku prevlaku. Za Strophaniu Cubensis koja sadrži psilocibin ne zna se je li još igdje korištena u svijetu. DMT se koristio u Amazoni i već je bio tisućljećima prisutan, ali su ga koristile sasvim primitivne kulture, obično nomadski lovci-sakupljači.
Zbunjen sam nečim što sam nazvao „efekt crne rupe“ za kojeg se čini da okružuje DMT. Crna rupa uzrokuje takvo zakrivljenje prostora da ga ni svjetlost ne može napustiti. I zbog toga je ne može napustiti ni jedan signal i niti jedna informacija. Dopustimo si ostaviti po strani razmatranje da li je to istina ili ne. Razmislite o tome kao o metafori. Metaforički, DMT je nalik intelektualnoj crnoj rupi o kojoj pojedinac odjednom sazna nešto. Drugima je vrlo teško shvatiti o čemu on govori. Netko drugi opet, ne može biti saslušan. Što je netko sposobniji artikulirati to što je saznao, manje drugih pojedinaca je sposobno shvatiti tu crnu rupu. Ako na trenutak možemo komapirati (comap) crnu rupu i ljude koji su postigli prosvjetljenje, mislim da su upravo zbog činjenice o artikuliranju i većem nerazumijevanju drugih razlog zbog kojega mislim da su ti ljudi tihi. Obje stvari su tihe budući da ih ne možemo shvatiti. Nisam siguran, zašto znanstvenici ili ustreptali tragači ili ma koji drugi, nisu istražili fenomen triptaminske ekstaze, ali bih vam preporučio da obratite pažnju na to.
Tragedija naše kulturalne situacije jest u tome što mi nemamo šamansku tradiciju. Šamanizam je primarno tehnika, a ne ritual. To je set vještina koje su funkcionirale kroz tisućljeća. Možda nije svatko u mogućnosti istražiti ta područja. Ljude koji snažno naginju tome, opazi se i ohrabruje.
U arhaičnim društvima gdje šamanizam uspijeva kao institucija, lako je prepoznati te znakove rjetkoće ili jedinstvenosti u pojedinca. Epilepsija ili preživljavanje neobičnog iskušenja na neočekivani način je često znak za pretpismena društva. Npr. za ljude koji odbijaju svjetlost ili život, misli se da će biti odlični šamani. Među onima koji teže poziciji šamana, moraju postojati neki znakovi unutrašnje napetosti ili hipersenzibilnosti za promjenu stanja. Kad sam putovao svijetom, imao sam posla sa šamanima, te shvatio da da je prepoznatljiva karakteristika u šamana jedna neobična usmjerenost. Šaman je obično intelektualac otuđen od društva. Dobar šaman točno vidi tko ste vi i kaže: - „Oh, evo nekog tko želi razgovarati“. Antropološka literatura uvijek prikazuje šamane kao umetnute u tradiciju. Ali mi je jedan od njih dopustio da saznam da su oni vrlo sofisticirani u svemu što rade. Istinski su fenomenolozi ovoga svijeta, znaju kemizam biljaka, oni ta energetska polja zovu „duhovi“. Čui smo za riječ duhovi kroz serije uskogrudnih odbijanja Svi koji su ih tako uskogrudno odbijali, skoro su ih manje shvatili, nego onda kad ih uopće nisu razumjeli. Šamani govore o „duhu“ na isti način na koji bi kvantni fizičari mogli govoriti o „čaroliji“. To je tehnički rječnik za vrlo komplicirani koncept.
Moguće je da postoje šamani u obiteljskoj liniji barem u slučaju šamana koji koriste halucinogene, budući da je šamanska sposobnost za nekoliko stupnjeva utvrđena po tome koliko se aktivnih receptorskih mjesta pobuđuje u mozgu, čime olakšavaju odvijanje tih iskustava. Neki tvrde o prirodnom odvijanju tih iskustava, a ja sam tako uzbuđen što je tome tako. Pitanje koje mi pada na pamet je: - Što mi možete pokazati?
Uvijek sam postavljao ta pitanja. Konačno su mi u Amazoni informatori rekli „uzmi naše mačete i prošetaj ovuda pola milje i uzmi nešto čokota i spali ih i pokazat ćemo ti što ti možemo pokazati“.
Dopustite mi da budem jasan, u društvima o kojima govorim, ljudi umiru skoro cijelo vrijeme zbog svih mogućih razloga. Smrt za njih predstavlja mnogo više nego što predstavlja našem društvu. Oni koji imaju epilepsiju, a koji nisu umrli, dovode se na brigu šamanima i treniraju se u disanju, korištenju biljaka, kao i drugim stvarima. Činjenica je da mi stvarno ne znamo što se sve događa. Nitko nije dobro proučio sisteme tih tajnih informacija. U tradicijskim društvima šamanizam nije strašno zadovoljavajuč ured. Šamanima se ne dopušta da imaju političku moć, jer su posvećeni. Šamane se nađe da sjede kod poglavara na sastanku vijeća, ali čim sastanak prođe, šaman se vrati u svoju kolibu na rubu sela. Šamani su na rubu društvenog života u svakom smislu te riječi. Poziva ih se kad je kriza, a kriza može biti kad netko umire ili ima psihičkih poteškoća, bračnu svađu, krađu, ili kad treba predvidjeti meteorološku nepogodnost.
Mi ne živimo u takvoj vrsti društva. Kad sam istraživao efekte ovih biljaka i pokušavao privući vašu pažnju na njih, bilo je kao fenomen. Nisam znao što možemo raditi sa tim fenomenom ali osjećam da ima sjajan potencijal. Veliki napor kojega sam ulagao je jednostavno istraživački i slaninasti (baconian) – mapiranje i skupljanje činjenica.
Herbert Guenther govori o ljudskoj jedinstvenosti i kaže da pojedinac mora zadovoljiti uvjete jedinstvenosti. Naivni smo u pogledu uloge jezika i stvari kao primarno iskustvenih činjenica. Ono što je dobro u teoriji o funkcioniranju Univerzuma jest u tome što čak i kada shvatimo tenzorske jednadžbe, one nemaju nikakvih dodirnih iskustava. Intelektualan, noetički, ili duhovni put vrijedi samo ako uslijedi nakon osobnog iskustva.
Ono što gljive govore o samima sebi jest to da su one vanzemaljski organizam, da njihove spore mogu preživjeti uvjete u međuzvjezdanom prostoru. One su duboko, duboko ljubičaste. To je boja koju mogu imati kako bi apsorbirale najdublji ultraljubičasti dio spektra. Kad je riječ o sporama, one su najteže poznate organske supstance. Elektronska gustoća približava se gustoći metala.
piskavac
30-03-2008, 16:06
(post 11)
Je li moguće da te gljive nikad nisu evoluirale na Zemlji? To je ono što Strophania Cubensis sama sugerira. Globalna strujanja mogu prenijeti spore van, i po Brownovom gibanju u atmosferi se mogu oblikovati spore. Spore su vrlo svijetle i po tom gibanju sposobne su sasvim napustiti planetnu atmosferu. Zatim kroz interakciju sa energetskim česticama mali broj njih može stvarno otići u Svemir. Shvatite da je to evolucijska strategija po kojoj samo jedna od mnogo milijardi spora zaista napravi tranziciju između zvijezda. To je biološka strategija za zračenje diljem galaktike bez pomoći tehnologije. Naravno, to se događa kroz vrlo dugi vremenski period. Ali ako razmnišljate da galaktika ima promjer od oko 100 000 svjetlosnih godina, i da se takva spora kreće jednom tisućinkom brzine svjetlosti, - brzina koja ne predstavlja pretjerano veliki problem za neku naprednu tehnologiju, - spore mogu prolaziti galaktikom milijardama godina. Na ovom planetu život je star 1,8 milijardi godina, što je osamnaest puta duže od stotinu milijuna godina. Gledajući na galaktiku kroz takvu vremensku skalu, može se primijetiti da je putovanje spora među zvijezdama savršeno održiva strategija za biologiju. To se putovanje može događati milijunima godina, ali međutim, radi se o istom principu po kojem biljke migriraju kroz pustinju ili podmorske biljke kroz ocean.
U naslagama fosila starijim od četrdeset milijuna godina nema gljiva. Službeno je objašnjenje da gljive imaju meko tijelo i da se nisu dobro fosilizirale. Ali s druge strane imamo fosilizirane mekane crve i druge bentoske (benthic) morske beskičmenjake iz Južne Afrike bičaše-kremenjaše (gunflint) te chert (cjert) koji datira preko milijardu godina.
Ne vjerujem nužno u to što mi je gljiva rekla; umjesto toga, radije imamo dijalog. Gljiva je vrlo čudna osoba i ima mnogo bizarnih savjeta. Ja je ugošćujem na isti način na koji bih ugostio nekog ekscentričnog prijatelja, pa joj kažem – dobro, to je tvoje mišljenje. Kad je gljiva počela govoriti da je vanzemaljskog porijekla našao sam se poput djeteta u dilemi da li da rastavim radio da vidim ima li unutra malih ljudi koji govore. Nisam mogao razlučiti je li gljiva alijen, ili je gljiva neka vrsta tehnološkog artefakta koji mi omogućuje da čujem alijene čak i kad je alijen svjetlosnim godinama daleko koristeći neke od Bellovih nelokacijskih principa za komunikaciju.
Stanje pod djelovanjem gljiva, vrlo jasno ima svoje vlastito mjesto. Ona kaže: trebam živčani sistem sisavaca. Imate li neki pogodan?
Tako se završava ovaj tekst. Malo naprasno,i besmisleno, moram priznat. Zacijelo ima i drugi dio, ali mi je prenaporno prevoditi ga.
Link do ovog teksta na engleskom:
http://deoxy.org/t_thc.htm
Molim moderatore i admine ovog foruma da se ne ljute na mene ako im se ovaj tekst ne sviđa i ako misle da sa ovim tekstom prešao granice ukusa. Imajte u vidu da mi je za prevod ovoga teksta trebalo nekoliko poslijepodneva.
Unaprijed hvala
Nepoznati
30-03-2008, 16:26
Postoji li kakva knjiga za download na hrvatskom (ako baš nema može i na engleskom) koja govori o prodiranju u svoje podsvjesne dubine pomoću droga koje "otkoče" branu našim pulzijama, autocenzurama itd. itd. itd. I da nam netko drugi pomaže u tom procesu prodiranja u podsvjesno. Naime, radi se o tome da nije teško prodrijeti u te svoje dubine, samo se mi ne sjećamo događaja proživljenih u takvom stanju, ili ih se samo djelomično sjećamo. Osim toga, pod djelovanjem droge podsvijest prelazi s jednog sjećanja na drugo bez ikakvog smisla i reda. A ako bi nam netko pomogao, mooožda bi sve to moglo teči nekim mirnijim i urednijim tokom. I još da se to barem auditivno snimi, (ako ne već i vizualno), to bi svakome tko se upustio u taj pothvat jako mnogo pomoglo.
Volio bih znati ima li tko iskustava s kontroliranim prodiranjem u nesvjesno putem droga i postoji li kakva knjiga o kontroliranom ulasku u svoje dubine uz pomoć droga i nadzor psihologa/psihijatra ili bilo koje druge osobe u koju imamo dovoljno povjerenja.
Volio bih još znati je li vas ta osoba poslije nekome otkucala? Je li se ta osoba za uzvrat, podvrgnula takvom tretmanu kod vas, tako da bude obostrana razmjena saznanja i informacija da nitko nikoga ne može ucjenjivat???
I ono najvažnije, kako ste se poslije nosili sa takvim saznanjima, je li vašem normalnom Egu bilo teško prihvatiti stvari koje ste saznali na takav način? Jeste li slučano snimili takvu seansu? Mislim da je snimka najvjerodostojnija, jer osoba koja nam je pomagala u tom procesu, se kasnije može pokazati previše skrbnički orijentirana i ne reči nam sve informacije. A snimka ne laže, osim ako pomagač nije manipulirao tom snimkom.
Naime, radi se o tome da nije teško prodrijeti u te svoje dubine, samo se mi ne sjećamo događaja proživljenih u takvom stanju, ili ih se samo djelomično sjećamo.
Ovom temom, ti u stvari, bacaš mamac i provokaciju članovima foruma. Ne bi li netko nešto 'naluptao', znajući da se forumi njuškaju, a osobto ovaj... i da se samo traži - zgoda - za represiju - ne zbog gljiva ludara' nego - zbog toga što ovaj forum razbija ZLO koje stoji iza svih "slučajnosti" uništavanja normalnog društva... iza svih "slučajnosti" svega što je naopako, bezobrazno i BOLESNO,a reklamira se kao NJIHOVA "naprednost".
I da, teško je i OPASNO prodrijeti u 'svoje dubine'. Neki su to činili pa su - loše završili, naime ulazak u duboku, duboku pećinu podsviejsti, akko ju i Jung naziva - jest ulazak u atavistički mrak naših strahova, demona, čudovišta i anđela, u mračnu pećinu sablasbno obasjanu našom sviješću... gdje na svakom koraku može iskočiti - neočekivano, strašno, jezivo... što to čovjek ima dobroga naći u sebi? NIŠTA! Jer da ima dobroga u čovjeku, ne bi svijet bio ovakav užas od ratova, nasilja, krvoprolića, laži, obmane, nasilja i nekažnjenih zločina svaki dan, svuda po svijetu...
I još da se to barem auditivno snimi, (ako ne već i vizualno), to bi svakome tko se upustio u taj pothvat jako mnogo pomoglo.
???????
Ovo ti nas zajebavaš?:rolleyes: ŠTA bi to nekomu pomoglo, uzimanje halucinogenih sredstava (gljiva)ulaženje u svoju podsviejst i onda to još snimati...? Što snimati? urlikanje kao majmun? Režanje kao vuk, roktanje kao svinja... ili...?
Evo jedan blog o takvljim gljivama...
http://shroomfairy.blog.hr/
Nepoznati
30-03-2008, 16:41
(post 11)
Je li moguće da te gljive nikad nisu evoluirale na Zemlji? To je ono što Strophania Cubensis sama sugerira. Globalna strujanja mogu prenijeti spore van, i po Brownovom gibanju u atmosferi se mogu oblikovati spore. Spore su vrlo svijetle i po tom gibanju sposobne su sasvim napustiti planetnu atmosferu. Zatim kroz interakciju sa energetskim česticama mali broj njih može stvarno otići u Svemir. Shvatite da je to evolucijska strategija po kojoj samo jedna od mnogo milijardi spora zaista napravi tranziciju između zvijezda. To je biološka strategija za zračenje diljem galaktike bez pomoći tehnologije. Naravno, to se događa kroz vrlo dugi vremenski period. Ali ako razmnišljate da galaktika ima promjer od oko 100 000 svjetlosnih godina, i da se takva spora kreće jednom tisućinkom brzine svjetlosti, - brzina koja ne predstavlja pretjerano veliki problem za neku naprednu tehnologiju, - spore mogu prolaziti galaktikom milijardama godina. Na ovom planetu život je star 1,8 milijardi godina, što je osamnaest puta duže od stotinu milijuna godina. Gledajući na galaktiku kroz takvu vremensku skalu, može se primijetiti da je putovanje spora među zvijezdama savršeno održiva strategija za biologiju. To se putovanje može događati milijunima godina, ali međutim, radi se o istom principu po kojem biljke migriraju kroz pustinju ili podmorske biljke kroz ocean.
U naslagama fosila starijim od četrdeset milijuna godina nema gljiva. Službeno je objašnjenje da gljive imaju meko tijelo i da se nisu dobro fosilizirale. Ali s druge strane imamo fosilizirane mekane crve i druge bentoske (benthic) morske beskičmenjake iz Južne Afrike bičaše-kremenjaše (gunflint) te chert (cjert) koji datira preko milijardu godina.
Ne vjerujem nužno u to što mi je gljiva rekla; umjesto toga, radije imamo dijalog. Gljiva je vrlo čudna osoba i ima mnogo bizarnih savjeta. Ja je ugošćujem na isti način na koji bih ugostio nekog ekscentričnog prijatelja, pa joj kažem – dobro, to je tvoje mišljenje. Kad je gljiva počela govoriti da je vanzemaljskog porijekla našao sam se poput djeteta u dilemi da li da rastavim radio da vidim ima li unutra malih ljudi koji govore. Nisam mogao razlučiti je li gljiva alijen, ili je gljiva neka vrsta tehnološkog artefakta koji mi omogućuje da čujem alijene čak i kad je alijen svjetlosnim godinama daleko koristeći neke od Bellovih nelokacijskih principa za komunikaciju.
Stanje pod djelovanjem gljiva, vrlo jasno ima svoje vlastito mjesto. Ona kaže: trebam živčani sistem sisavaca. Imate li neki pogodan?
Tako se završava ovaj tekst. Malo naprasno,i besmisleno, moram priznat. Zacijelo ima i drugi dio, ali mi je prenaporno prevoditi ga.
Link do ovog teksta na engleskom:
http://deoxy.org/t_thc.htm
Molim moderatore i admine ovog foruma da se ne ljute na mene ako im se ovaj tekst ne sviđa i ako misle da sa ovim tekstom prešao granice ukusa. Imajte u vidu da mi je za prevod ovoga teksta trebalo nekoliko poslijepodneva.
Unaprijed hvala
To što je tebi trebalo nekoliko poslijepodneva za prevođenje ovih darwinističko-spiritističkih bljuvotina, ne opravdava da te bljuvotine stoje na forumu, koji služi za oslobađanje umova upravo od tih bljuvotina i spiritističkog smeća i talmudske tame. tame koja ljudska bića proglašava - majmunima - odnsono "životinjama na višem stupnju razvitka"! Nauka koji je upravo jer nije odmah na vrijeem pobijen i rasturen (u 19. stoljeću) dvadeseto stoljeće pretvorio u strašnu klaonicu i močvaru kakvu čovječanstvo nikada prije u svojoj povijesti nije doživjelo!
Može li se ovo ovako prevesti:
Stanje pod djelovanjem DEMON, vrlo jasno ima svoje vlastito mjesto. DEMON kaže: trebam živčani sistem sisavaca. Imate li neki pogodan?
Je li tvoj živčani sustav pogodan, piskavac?:misli:
Nepoznati
30-03-2008, 16:47
(post
Razmislite na trenutak o ovome: - ako ljudski um nema dugi razboj (loom) u tekućoj povijesti ljudske rase, onda što će postati od nas. Budućnost će pripasti psihodeličarima, budući da je budućnost u umu. Mi upravo počinjemo stiskati dugmad uma. Kada jednom usvojimo ozbiljan pristup umu pomoću instrumenata, otkrit će mo plastičnost, mutabilnost, vječnu prirodu uma i vjerujem, osloboditi ga od majmuna. Moja vizija konačne ljudske budućnosti je napor za povanjšnjenje (exteriorize) duše i pounutrašnjenje tijela. Tako da će povanjšnjena (u daljnjem tekstu ISPOLJENA) duša postojati kao supervodljive leće transjezičnih stvari stvorenih izvan tijela svakoga od nas u kritičnom mjestu spajanja u našoj pcihodeličnoj bar micvi. S te točke bit ćemo vječni bilo gdje u čvrstom stanju matrice transjezičnih leća kakvim trebamo postati. Nečija slika tijela postojat će kao transformirani holografski val dok se taj netko igra u poljima Gospodara a živi u Elysiumu.
Drugi inteligentni majmuni moraju šetati ovim planetom. Iskorijenili smo ih, tako da smo mi sada unikatni, ali ono što je izgubljeno na ovom planetu je jezik, samoreplicirajući informacijski sistemi koje reflektiraju funkcije DNA. http://deoxy.org/meme/DNA učeći, kodirajući, uzorkujući, snimajući testirajući, retestirajući funkcije DNA. Ponavljam, jezik može biti kvaliteta koja je u cijelosti različitog poretka. Ma o kojemgod da se jeziku radi, on se nalazi u nama majmunima; pokreće naše misli van, i naše ruke - te u noosferu s kojom smo sami okruženi.
Tako da će povanjšnjena (u daljnjem tekstu ISPOLJENA) duša postojati kao supervodljive leće transjezičnih stvari stvorenih izvan tijela svakoga od nas u kritičnom mjestu spajanja u našoj pcihodeličnoj bar micvi
u našoj pcihodeličnoj bar micvi
Iz koje je ovo talmudske tame, pa se spominje 'bar micvi'. To jest - 'bar micvah'. Ti ovdje postiraš talmudsku crnu propagandu za goyime - propagandu koja navlači zdrave, mlade arijske muškarce i žene da kušaju 'zabranjenu jabuku' zla i grijeha, samodestrukcije i tame... ti ovdje nudiš ŽIDOVSKU JABUKU ZMIJINJSKU mladim i zdravim bijelim mladićima i djevojkama- da zloupotrebljavaju, ne droge, nego SVOJ MOZAK i da ga uništavaju - time da prave od sebe - imbecile i lude s uništenom inteligencijom - da prave od sebe - majmune s kojima se može manipulirati na daljinski!
Onako kako kroz pošast droge tvoji sunarodnjaci uništavaju bijelu omladinu, da bi joj smanjili IQ i da bi joj uništili moralni kodeks a time i budućnost!
Normalan čovjek, koji drži vjeru Isusovu, NIKADA, zapamti, NIKADA u životu ne oželi probati nikakva opojna srdstva, jer zna da je to pred bogom ZLOČIN - zato što tada došuštaš da, ne ti, vladaš sam sobom (kako je Božja zapoviejd) nego da DEMON valda tobom - kako je ZLOČIN GRIJEHA! Čovjek koji dopusti da demon njime vlada - sam se odriče Božje zaštite i pada u tamu. Demonu se ne smije dopustiti NITUI JEDAN JEDINI PUT ULAZAK U UM.
I zašto ja gubim dragocjeno vrijeme na sve ovo objašnajvanje, piskavac?
Drugi inteligentni majmuni moraju šetati ovim planetom. Iskorijenili smo ih, tako da smo mi sada unikatni,
Dakle... tvoji talmudski štakori kažu, da smo 'i mi' majmuni... samo malo naprdniji od onih majmuna u prašumi ili zoološkom vrtu ne? A oni koji to lukavo sugeriraju - talmudski ološ i smeće - koje pred Bogom i ljudima, zbog svojih zločina, zaslužuje - SMRT, oni sebe smatraju - "ljudima"?Ljudskolike Zvijeri, židovi - posjednute legijama demona, sebe smatraju "ljudima"? Ma daj... a nagovaraju ljudska bića na vjerovanje samodestrukcije - da su 'životinje'. Neće ići, postoje oni koji znaju i koji će vas poraziti.
Nepoznati
30-03-2008, 16:59
I na koncu, piskavac, zašto ova tema na Religiji? :misli: Kad vidiš da se na OIF-u na religiji isključivo, plemenite, pametne i vrijedne teme pokreću? teme koje bude, lažima tamudista i kabalističkog smeća - uspavane umove. Bude "drgirane" umove... drogirane kroz medije u rukama crnomagijaša iz ZLOG AZIJSKOG ODRPANAČKOG PLEMENA KANIBALA i SOTONISTA!
piskavac
30-03-2008, 19:25
I na koncu, piskavac, zašto ova tema na Religiji? :misli: Kad vidiš da se na OIF-u na religiji isključivo, plemenite, pametne i vrijedne teme pokreću? teme koje bude, lažima tamudista i kabalističkog smeća - uspavane umove. Bude "drgirane" umove... drogirane kroz medije u rukama crnomagijaša iz ZLOG AZIJSKOG ODRPANAČKOG PLEMENA KANIBALA i SOTONISTA!
Ova bi tema prije spadala pod mistiku, a ne pod religiju. Ali na ovom forumu ne postoji zasebni pdf mistika, već misterije što nije bša isto.
A što se tiće ostalih tvojih prigovora o tome da ja pozivam druge na zlo, da sam talmudski provokator, je jako daleko od istine jer mi je RKC napravila dosta toga zlog u životu.
I još nešto znam ja pisati i puno postova o drugim temama. Možda bi te mogao zanimati onaj kojeg sam danas napisao na temi: - "vladanje državom i ljudima".
Ako te tekstovi o DMT-u toliko smetaju izbriši ih. Ostavi samo onih par uvodnih tekstova. A Ako baš želiš, izbriš i cijeli thread. Usput, hvala ti što si pejstao link za onaj blog.
OFF TOPIC, ako može, zamolio bih te da mi daš neki link gdje navodiš svoje stavove. Nekako mi zvuči nespojivo to što propagiraš kršćanstvo zajedno sa neonacizmom. Ovdje se najmanje radi o tome da se ne slaže borba protiv Židova sa Kršćanstvom već prije svega mislim na to da su vrhunski nacisit SS-ovci bili (neo)paganski mistici. A ne Kršćani. Mislim da se Kršćanstvo i (neo)nacizam nikako ne poklapaju.
piskavac
30-03-2008, 19:34
Ova bi tema prije spadala pod mistiku, a ne pod religiju. Ali na ovom forumu ne postoji zasebni pdf mistika, već misterije što nije bša isto.
I još nešto. Ona rečenica: - "tvoji talmudski štakori..." Talmudisti nisu nikakvi moji štakori. Ja sam Hrvat, rođen u Hrvatskoj, pišem i govorim hrvatskim jezikom i kad ima posla, ako imam sreću da ga dobijem - radim u Hrvatskoj. Nisam se baš naročito uvrijedio zbog tih i drugih riječi, ali tek toliko da se zna da sam Hrvat. Da nisam Hrvat, bolio bi me k...c za otvoreni internetski forum.
Na OIF-u pišem jer je on hrvatski forum, jer se na njemuj ne mora paziti ili barem, ne mora jako paziti na svaku riječ koja ti padne na um, i ono najvažnije - imate zanimljive teme.
Nepoznati
30-03-2008, 19:36
A što se tiće ostalih tvojih prigovora o tome da ja pozivam druge na zlo, da sam talmudski provokator, je jako daleko od istine jer mi je RKC napravila dosta toga zlog u životu.
I još nešto znam ja pisati i puno postova o drugim temama. Možda bi te mogao zanimati onaj kojeg sam danas napisao na temi: - "vladanje državom i ljudima".
Ako te tekstovi o DMT-u toliko smetaju izbriši ih. Ostavi samo onih par uvodnih tekstova. A Ako baš želiš, izbriš i cijeli thread. Usput, hvala ti što si pejstao link za onaj blog.
OFF TOPIC, ako može, zamolio bih te da mi daš neki link gdje navodiš svoje stavove. Nekako mi zvuči nespojivo to što propagiraš kršćanstvo zajedno sa neonacizmom. Ovdje se najmanje radi o tome da se ne slaže borba protiv Židova sa Kršćanstvom već prije svega mislim na to da su vrhunski nacisit SS-ovci bili (neo)paganski mistici. A ne Kršćani. Mislim da se Kršćanstvo i (neo)nacizam nikako ne poklapaju.
piskavac, tvoje podvale možeš plasirati na anderlandu, tj. forumu.hr gdje i ostala tvoja bratija -židovija, ali ovdje to nailazi na - smijeh i razotkrivanje. Na anderlandu to nije dopušteno, tamo tebe i tvoje čuvaju od normlanih ljudi, od normlanih argumenata.
Ali vidim da se polako - razotkriva stvar.
Nekako mi zvuči nespojivo to što propagiraš kršćanstvo zajedno sa neonacizmom.
:misli: Gdje to ja propagiram "neonacizam"? I nije li sam pojam - neonacizam - talmudska blatna izmišljotna kreirana s ciljem prikrivanja pravih NEONACISTA i sljedbenika totalitarizma - židova, osobito gnoja rabinskog?
Znaš ti da su nacisti USKO SURAĐIVALI s cionistima, još od 1933 godine... Znaš ti i što je napisao Hertzel, da će "antisemiti biti naši najbolji prijatelji..." oni... "antismeiti" izmišljeni po kalupu tamudskih vragova tj. vampira, a ne stavrni anticionisti i antikazari - koji razotkrivaju zlo židovstva, ne samo cionizma - jer je cionizam - NAJDUBLJI IZRAZ ŽIDOVSTVA! A cionizam je židvski NACIZAM!
Dakle ja propagiram biblijsko kršćanstvo - koje nije crkva i nije dogma i naravno - nije u rukama bradatih vragova koji se ne peru, pa smrde ko svinje... a smrdi im i neduša, jer nemaju dušu, smrde na... Tamu. Ja propagiram ISTINU! Koja svjedoči argumentima!
Tako se razotkriva (jer te pogađa što vidiš da MI znamo sve - i lukavštine i podmetanja - koja pale na drugim forumim, ali ne na OIF-u- i tko si i zašto si došao na OIF) zašto si nam se "pridružio". jadan si... piskavac, ako su ti to svi "argumneti". Onda skoči u more ali veži si tenk za nogu...
Ovdje se najmanje radi o tome da se ne slaže borba protiv Židova sa Kršćanstvom
Ovo se ti šališ? Cijelo je kršćanstvo ANTICIONISTIČKO i ANTIŽIDOVSKO! Crlva se i gradila na odvajanju od sinagoge! I iznad svega, protestantizam (normlani, ne ovaj TV CION američkih šupaka "evangelista" Mossad "evanđelja") je potpuno ANTIŽIDOVSKI, kao što je bio i Martin Luther! Jer židovstvo je najveći neprijatelj kršćanstva. Židovstvo smrtnom mržnjom diše na kršćanstvo! Sam Isus kaže da su židovi - Antikrist. To potvrđuju i apostli i crkevni oci. A iznad svega to najviše potvrđuju SAMI ŽIDOVI kroz proteklih 2000 godina proganjanja i ubijanja kršćana!
Vi ove pričice...
tome da se ne slaže borba protiv Židova sa Kršćanstvom
možete prodavati glupim američkim debilima po crkvama u kojima se uvukli operativci Mossada (uloženo je milijarde dolara od 70-tih godina u stvaranje Mossad uporišta u američkom zion-kršćanstvu... ludila!) i masonerije u rukama bradatih veragova... ali kršćanima, piskavac, kršćanima nećete ove nakazne pričice prodavati!
piskavac,koliko sam ja upoznat preko razne literature o medikamentima koji tebe zanimaju,a odveli bi te negdje gdje ni sam neznaš gdje je to,predlažem ti da dobro razmisliš.
Tvoj živčani sustav će ti biti jako zahvalan.
okreni se ti bolje Bogu i Isusu,vlastitoj obitelji,pa nećeš morati razmišljati o takvim stvarima,svoju sreću nađi u ljudima koji te okružuju i neizazivaj vraga,jer on to baš i hoće .
Sretno !
piskavac
30-03-2008, 20:26
Najveći antisemiti i najveći rasisti/nacisti su upravo Židovi. To svi znamo.
Postoje i navodi koji su vjerujem dosta bliski istini da su zapravo najbogatiji Židovi omogućili uspostavu i njemačkog nacizma i sovjetskog komunizma. Znamo da im je interes "Podijeli pa vladaj".
Stvar koja mi je najmanje poznata i ne ide mi baš u glavu jest kako Hitler nije mogao prekinuti tu suradnju nekih nacista sa Židovima.
Ili nije nazreo da postoji suradnja, što mi s obzirom na njegovu narav i okretnost, zvuči prilično nevjerojatno.
Tebe sam nepoznati pogrešno povezao s (neo)nacistima jer se ovdje mnogo piše o tome, a ti mnogo pišeš ovdje. Pa eto, ispričavam ti se zbog pogrešnog povezivanja.
Stardust
30-03-2008, 23:55
Najveći antisemiti i najveći rasisti/nacisti su upravo Židovi. To svi znamo.
Postoje i navodi koji su vjerujem dosta bliski istini da su zapravo najbogatiji Židovi omogućili uspostavu i njemačkog nacizma i sovjetskog komunizma. Znamo da im je interes "Podijeli pa vladaj".
Stvar koja mi je najmanje poznata i ne ide mi baš u glavu jest kako Hitler nije mogao prekinuti tu suradnju nekih nacista sa Židovima.
Ili nije nazreo da postoji suradnja, što mi s obzirom na njegovu narav i okretnost, zvuči prilično nevjerojatno.
Hitler je sam direktno bio upleten u suradnju s cionistima.U tjesnim preogovorima i to još puno prije poečtka WWII. I tvrdi Gestapo i SS su bili direktni link preogovra s cionisitčkim režimom, na koji naći iseliti Židove .... itd itd
Zionism was supported by the German SS and Gestapo. Hitler himself personally supported Zionism. During the 1930’s, in cooperation with the German authorities, Zionist groups organized a network of some 40 camps throughout Germany where prospective settlers were trained for their new lives in Palestine. As late as 1942 Zionists operated at least one of these officially authorized “Kibbutz” training camps over which flew the blue and white banner which would one day be adopted as the national flag of “Israel”.
.....Through this agreement, Hitler’s Third Reich did more than any other government during the 1930’s to support Jewish development in Palestine and further the Zionist goals.
Stardust
30-03-2008, 23:57
Malo smo zašli off topik, ali kako piskavac skače s teme na temu, pletu mu se misli, valjda ga ta halucinogena droga namamila:rolleyes:
Malo za osvještavanje i vraćanje u normalu: http://www.jewsagainstzionism.com/an...azisupport.cfm
Knjiga: 51 DOKUMENT TJESNE SURADNJE CIONISTA S HITLEROVIM NACISTIMA
Koliko god se u stroog kontroliranoj javnosti medija plasirale tvrdnje o oprečnosti cionista i njihovih 'zakletih neprijatelja', utoliko pročitajte ovo gore.
Cionistička organizacija ne samo što je tjesno surađivala s nacistima, sastajali se, pregovarali, planirali kako postupati s asimiliranim Židovima...kako neke 'riješiti', a druge 'zbrinuti itd itd....
Stardust
31-03-2008, 00:04
Volio bih ovom prilikom istači da se ja ne želim redovito drogirati, nego jednostavno otvoriti um na taj način par puta godišnje, ako uopće i toliko.
Ne namjeravam se drogirati halucinogenima, već bi najviše volio to napraviti pomoću droge koja jednostavno olabavi kočnice nagona i oslobodi podsvjesne sadržaje. Ništa drugo. Ovo sam pitanje postavio i na Cybirthiyi i na bivšem ISKON-ovom forumu koji sada više zapinje nego što radi.
Daj čovječe ohladi malo. Fulao si podforum.
Ovo treba preseliti na psihologiju, a tebe vidi se dosta muči psiha... valjda je imaš na prodaju, pa čezneš za psihoterapeutima da ti čačkaju po glavi... pa droge malo da te olakšaju od 'bremena svijesti i podsvijesti'.
Ponašanje infantilnog uma. I što msiliš da će te droge osloboditi? da ćeš bolje upoznati stvarnost oko sebe ?? Pa da je tako, onda bi nam Bog svakodnevno preporučivao valjanje u halucinogenim stanjima, ne-svijestici, lebdenju u zamagljenom svijetu... to je NE suočavanje s odogovornošću i životu!
Lanterna
31-03-2008, 06:13
Mislim da ti imas PROBLEM i da ima neki razlog zasto nam u odredjene sfere pristup nije dozvoljen. :kava:
Naime, radi se o tome da nije teško prodrijeti u te svoje dubine, samo se mi ne sjećamo događaja proživljenih u takvom stanju, ili ih se samo djelomično sjećamo.
Koja je onda svrha prodiranja, ako se NICEG ne sjecamo? Prosvijetli me...
Jadino da ostavimo um na pashu...na vjetrometini da svatko (osim nas) cini s njim sto ga je volja. Kontrola je kljucna rijec. Nitko pametan i odgovoran si nece dozvoliti namjeran gubitak svijesti i realnosti. :flop:
Jeste li slučano snimili takvu seansu?
Jos i video zapis...eh, kad bi se podsvijest dala snimati...i snovi. Bilo bi to interesantno...:rolleyes:
I zapravo objasnjava zasto nam to nije dato: malo tko bi se sa svojom podsvjescu uspio nositi. Vjerojatnije je da bi 'proshvikao'...kako vidimo iz prilozenog. :D
Lanterna
31-03-2008, 06:16
Daj čovječe ohladi malo. Fulao si podforum.
Ovo treba preseliti na psihologiju, a tebe vidi se dosta muči psiha... valjda je imaš na prodaju, pa čezneš za psihoterapeutima da ti čačkaju po glavi... pa droge malo da te olakšaju od 'bremena svijesti i podsvijesti'.
Ponašanje infantilnog uma. I što msiliš da će te droge osloboditi? da ćeš bolje upoznati stvarnost oko sebe ?? Pa da je tako, onda bi nam Bog svakodnevno preporučivao valjanje u halucinogenim stanjima, ne-svijestici, lebdenju u zamagljenom svijetu... to je NE suočavanje s odogovornošću i životu!
Preseljeno na psihologiju...;)
Zna kolega dobro da ga droge nece osloboditi i da ga samo istina moze osloboditi (a ne eksperimenti i halucinacije pod kemikalijama). Nije on pao s Marsa...malo se samo "zanio"...:cool:
Ne namjeravam se drogirati halucinogenima, već bi najviše volio to napraviti pomoću droge koja jednostavno olabavi kočnice nagona i oslobodi podsvjesne sadržaje. Ništa drugo. Naravno, ne želim biti neka velika naivčina i ignorirati sva ta upozorenja, ali toliko inzistiranje na sigurnosti, sigurnosti i samo sigurnosti i komforu, i toliki strah od takvih iskustava..... ne znam. Mislim, ako bi se totalno povodili isključivo za svojim strahovima, nikad se ne bi smo napili, nikad popušili cigaru, nikad sjeli u atuo da položimo vzački ispit, nikad se ne bi vozili atuom... i znam da se vožnja autom, pušenje i opijanje ne mogu usporediti sa drogom, ali jednostavno mislim da nas se previše straši baukom ovisnosti o drogama.
Kako možeš postat ovisnik ako se samo jednom nadrogiraš? Možeš postati ovisnik jedino ako ti je psiha i prije bila sjebana. Ali to je već neki drugi paket problema.
A da radije kreneš prvo sa rakijom od piskavca?...kažu da je odlična....
Možda bi,sudeći po tvojim razmišljanjima prvo trebao kopati malo po onom svijesnom dijelu imaš i tu posla,vidim:misli:
Odi u prirodu pa razmišljaj u tišini.Onako..samo par puta godišnje,a za početak i češće,preporučila bih ti.Uzmi si i flašu( naravno ,piskavca!) ako ti zatreba.Možda dobiješ i inspiraciju pa napišeš pjesmu,a iz nje kasnije analiziraj zašto su ti baš te misli pale na pamet..:DNećeš postati ovisnik.Ne brini.Samo ćeš malo istraživati sam sa sobom o sebi.
Zar misliš da ne valjaš kad trebaš popravljati?ili sam sebe toliko voliš da bi se radije družio sa svojim drugim ja nego sa normalnin ljudima?Ako imaš toliku potrebu kopati po svojoj nutrini na tako nasilan i destruktivan način, da nisi ipak...syeban...?
Tko zna..ako ti se dopadnu pričice iz podsvijesti pod utjecajem droga,možda poželiš to raditi i češće,novi nastavak Alter-ego sapunice je uvijek zanimljiviji od npr. Ratkajevih, pa se radije malo "izgubiš" u svojim prostranstvima nego da gubiš vrijeme pred televizorom?
Nadam sa da su ovdje svi dovoljno pametni i SVIJESNI te da nisi nikog zatrovao ludim idejama o ludim gljivama.
I ne zaboravi...radoznalost je ubila mačku.
piskavac
01-04-2008, 18:46
Mislim da ti imas PROBLEM i da ima neki razlog zasto nam u odredjene sfere pristup nije dozvoljen. :kava:
Koja je onda svrha prodiranja, ako se NICEG ne sjecamo? Prosvijetli me...
Jadino da ostavimo um na pashu...na vjetrometini da svatko (osim nas) cini s njim sto ga je volja. Kontrola je kljucna rijec. Nitko pametan i odgovoran si nece dozvoliti namjeran gubitak svijesti i realnosti. :flop:
Jos i video zapis...eh, kad bi se podsvijest dala snimati...i snovi. Bilo bi to interesantno...:rolleyes:
I zapravo objasnjava zasto nam to nije dato: malo tko bi se sa svojom podsvjescu uspio nositi. Vjerojatnije je da bi 'proshvikao'...kako vidimo iz prilozenog. :D
1. Ne bi nam trebao biti zabranjen pristup ni u kakve sfere, pogotovo naše. Po tom principu nezreli smo za atomsku energiju, pa je ipak imamo.
2. Svrha prodiranja i jeste da se SJETIMO. Snimka, a pogotovo audiovizualna snimka trebala bi nam olakšati kasnije sjećanje na događaje koji su se zbili pod djelovanjem droge. I nemojte misliti da sam ja toliko zaljubljen u sebe da želim se baviti samo sobom. Jako me je strah eventualnog ucjenjivanja, ali mnogi kažu, ako vas je nečega strah, najbolje je da ne oklijevate nego da djelujete da raditie upravo ono čega se bojite. Ovdje ne mislim na direktnu ucjenu tipa: - "Ako ne daš pare, umnožit ću i razdijeliti ovaj tvoj materijal okolo". Nego više suptilno ucjenjivanje. A što bi to bilo suptilno ucjenjivanje? Pa npr. težnja tog ispitivača da ja stalno dolazim k njemu/njoj i plaćam joj skupo njenu/njegovu terapiju a da ne ostvarim neki bitniji pomak, a da me on/a nekako pokuša uvjeriti da ja baš moram dolaziti na terapiju.
3. Što je to zapravo "proshvikanost" iliti poludjelost??? Pa mnogi su već poludjeli a neki od tih luđaka su nažalost toliko moćni da su život i smrt milijuna ljudi u njihovim rukama.
Lanterna
02-04-2008, 02:38
1. Ne bi nam trebao biti zabranjen pristup ni u kakve sfere, pogotovo naše. Po tom principu nezreli smo za atomsku energiju, pa je ipak imamo.
Nije predvidjen pristup, barem ne na taj nacin - radi zastite nas samih. Tako ja to vidim, dozvoljavam da mozda grijesim.
Koliko je ljudi stvarno spremno suociti se sa svojom podsvjescu? Podsvjest je stalno prisutna...u svemu sto radimo. Znamo li se kontrolirati?
Ili ako bas hoces, sto smo napravili od te atomske energije? Nesto korisno? :confused:
Osim 2 centrale...ja vidim samo oruzje...:confused:
2. Svrha prodiranja i jeste da se SJETIMO. Snimka, a pogotovo audiovizualna snimka trebala bi nam olakšati kasnije sjećanje na događaje koji su se zbili pod djelovanjem droge.....
Pa npr. težnja tog ispitivača da ja stalno dolazim k njemu/njoj i plaćam joj skupo njenu/njegovu terapiju a da ne ostvarim neki bitniji pomak, a da me on/a nekako pokuša uvjeriti da ja baš moram dolaziti na terapiju.
Dobro je...vidim da se sjecas starih topica. :kava:
Nego - ne cini ti se da ako se iz tog "prodiranja" NISTA NE SJECAMO, da tu nesto ne stima? Cemu onda svo to "prodiranje" kad nista ne mogu saznati...osim da gledam film, po kojem ce poslije psihijatri i ostala bagra raditi studiju?
Upoznati sebe je jedno, eksperimentirati je nesto drugo. :flop:
3. Što je to zapravo "proshvikanost" iliti poludjelost??? Pa mnogi su već poludjeli a neki od tih luđaka su nažalost toliko moćni da su život i smrt milijuna ljudi u njihovim rukama.
Znas sto je poludjelost i proshvikanost?
Biti pametan sam pred sobom! Misliti da si BOG i ne znati gdje je granica dopustenog. :flop:
Nepoznati
02-04-2008, 12:54
2. Svrha prodiranja i jeste da se SJETIMO. Snimka, a pogotovo audiovizualna snimka trebala bi nam olakšati kasnije sjećanje na događaje koji su se zbili pod djelovanjem droge. I nemojte misliti da sam ja toliko zaljubljen u sebe da želim se baviti samo sobom. Jako me je strah eventualnog ucjenjivanja, ali mnogi kažu, ako vas je nečega strah, najbolje je da ne oklijevate nego da djelujete da raditie upravo ono čega se bojite. Ovdje ne mislim na direktnu ucjenu tipa: - "Ako ne daš pare, umnožit ću i razdijeliti ovaj tvoj materijal okolo". Nego više suptilno ucjenjivanje. A što bi to bilo suptilno ucjenjivanje? Pa npr. težnja tog ispitivača da ja stalno dolazim k njemu/njoj i plaćam joj skupo njenu/njegovu terapiju a da ne ostvarim neki bitniji pomak, a da me on/a nekako pokuša uvjeriti da ja baš moram dolaziti na terapiju.
Ovo nominiram za glupost godine! :top:
Imamo atomsku tehnologiju? Na svoje dobro ili zlo? Pitaš li se kad: TKO nam je i zašto UPRAVO SDA dao znanje UPRAVO ... TE tehnologije? Znali netko... "da vremena još samo malo ima"?
Je li netko TU zlu i tehnologiju zagađenja jednog nam planeta izbora - "poklonio" čovječanstvu radi samodestrukcije čovječanstva?
Zašto nismo slušali drugu duhovnu stranu (a ne židove - predstavnike duhovne strane - Tame) koja bi nam dala znanje - moćne, prirodne a bezopanse tehnologije? Pitaše se kakve? pa vidiš, to je tragedija, da velike političke njuške ovopg gnjilog svijeta i veliki luđaci - filozofi ovog svijeta to NE ZNAJU, a ja i MI (biblijski kršćani - čudo svijeta) - skromni ljudi - TO ZNAMO! Ali nas nitko ne traži da im kažemo, pa se nećemo nametati.
Postoje energije, kolega, silne energije oko nas, svuda... živimo u moru energije... energija se može dobivati iz iz - oblika... ovo je drevni vedski sveti nauk. Oni su koristili takvu tehnologiju. Ali su ipak jednog dana počeli slušati svoje "učene" demagoge, pa su počeli tražiti "bolje" - prljavu tehnologiju...(od iste duhovne strane, koje je današnjem čovječanstvu ponudila - čovječanstvo prihvatilo - i dala) pa su poludjeli od umišljene moći, uništili su svoju civilizaciju... drevnu... u međusobnom sukobu.
Današnje Čovjećanstvo će i gorje proći... vidjet ćeš svojim očima Piskavac, jesmo li mi zreli za atomsku tehnologiju... civilizacija židovštine i pohlepe, neodgovornosti i materijalizma... civilizacija koja ej an površinu uzdigla - židova, ženu i pedera... vidjet ćeš i sojetiti tu "pamet" ovog čovjećčanstva... kojeg više neće biti... Prije 2600 godina, Božji, sveti prorok - Jermija je imao jednu strašnu viziju, tako strašnu da je jaukao od bolova... (kao žene kad se porađa) uvijao se u mukama... što je to dobri i pošteni Božji čovjek Jeremija vidio? Tako strašno... da je fizički izazvalo takve strašne reakcije...? Pročitaj što je vidio u 4. poglavlju knjige svetog proroka Jeremije! Usporedi više biblijskih prijevoda. A imaš i na OIF-u snažnu temu o tomu, na Pdf. Religija, znaš ti za tu temu i gdje je.
Možda je najdublja i najstrašnija riječ: "I nema čovjeka... " "i ptice nebeske sve odletjele..."
Ono što je jeremija vidom je sablasno i strašno, strašnije nego je ikada ijedan SF film specijalnim efektima dočarao... to će o Piskavac biti djelo "pametnih" ovoga svijeta, djelo "učenih" djelo "svećenika" djelo onih koji su umišljali da smo mi (ovakvi moralno niski) zreli za atomsku tehnologiju...
Na koncu Jeremija prenosi od Boga objavu TKO je za to kriv? Možda Bog? Dobri i plemeniti Gospodar? O ne?
"DJELA TVOJA I PUT TVOJ TO TI UČINIŠE"! kaže čovjeku... Prorok Jeremija!
Piskavcu treba terapija, a ovu temu bi trebalo pod ključ.
feliks2: Upravo tako kao sto rece, nisam uspio sve procitati ali ovaj "Piskavac" je na nekim neobjasnjivim drogama. Previse truda ulazete oko gluposti eto to je moje misljenje. zivjeli:kava:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.