PDA

View Full Version : Reklamiranje cigareta

prometheus
06-04-2007, 15:16
da li je kod nas več na snazi zakon zabrane reklamiranja cigareta?
zašto se to pitam dragi čitaoće?
osvrni se oko sebe,oni yumbo plakati kojima nas obasipaju.
npr. na televiziji bila nedavno reklama za art avangarde,kao ono neka apstraktna djela,a la' meandar,mondrian, a zapravo je to novi tip cigarete naziva art avangarde.
ili kad ono vidimo "pozdrav iz rovinja" na đumbo plakatima, jel to reklama turističke zajednice rovinja?:D
tko pije, a tko plaća to?
zar nije kod formule 1 zabranjeno ljepljenje cigaretnih brandova po bolidima?
tko je zadužen za sprovođenje zakona protiv direktnog i indirektnog reklamiranja cigareta.evo zeko, ovo ti je doprinos svjetskom danu nepušenja.

Jun
06-04-2007, 20:18
da li je kod nas več na snazi zakon zabrane reklamiranja cigareta?
zašto se to pitam dragi čitaoće?
osvrni se oko sebe,oni yumbo plakati kojima nas obasipaju.
npr. na televiziji bila nedavno reklama za art avangarde,kao ono neka apstraktna djela,a la' meandar,mondrian, a zapravo je to novi tip cigarete naziva art avangarde.
ili kad ono vidimo "pozdrav iz rovinja" na đumbo plakatima, jel to reklama turističke zajednice rovinja?:D
tko pije, a tko plaća to?
zar nije kod formule 1 zabranjeno ljepljenje cigaretnih brandova po bolidima?
tko je zadužen za sprovođenje zakona protiv direktnog i indirektnog reklamiranja cigareta.evo zeko, ovo ti je doprinos svjetskom danu nepušenja.

Na snazi je odavno. Ali, novac je prokleta stvar. Zbog njega će država i te kako progledati kroz prste.

Na stranu to što se reklamiraju baš cigarete, nego što se očito radi o licemjerju. Marketing to i je.

Iako ja pušim (i prestajem već nekoliko godina),:rolleyes: nisam protiv da se zabrani. Naravno, ovo je smiješno, zabranjivat pušenje i onda ga reklamirat. Zašto se ne zabrani prodaja cigareta? To bi bio potez!
Samo, to nikom nije u interesu. :flop:

Gaston
07-04-2007, 19:38
Iako ja pušim (i prestajem već nekoliko godina),:rolleyes: nisam protiv da se zabrani. Naravno, ovo je smiješno, zabranjivat pušenje i onda ga reklamirat. Zašto se ne zabrani prodaja cigareta? To bi bio potez!
Samo, to nikom nije u interesu. :flop:

Kako ne?:confused: Meni je prvom u interesu! :mad:
Okorijeli nepušać!!

Ali neće se zabranit,ne brigaj. Isto kao i s naftom.Znamo da ispušni plinovi štete atmosferi,zraku,zagađuju...Uz sve to,alternativna goriva ipak teško da će dobiti svoj ulaz na tržište kad naftna mafija ima svoj globalni interes.

Jun
08-04-2007, 06:57
Kako ne?:confused: Meni je prvom u interesu! :mad:
Okorijeli nepušać!!

Ali neće se zabranit,ne brigaj. Isto kao i s naftom.Znamo da ispušni plinovi štete atmosferi,zraku,zagađuju...Uz sve to,alternativna goriva ipak teško da će dobiti svoj ulaz na tržište kad naftna mafija ima svoj globalni interes.

Nisam mislila na obične ljude, o njihovom interesu, na žalost, nitko ne vodi računa. Tako da mi je jasno da je to tebi u interesu, možda i meni,:kava: ali glad za novcem je jača. Takvih stvari će biti sve više i više.

Gade mi se reklame i sponzorirane vijesti. Gledam neki dan na jednom našem portalu (kojeg neću reklamirat) u rubrici Najnovije vijesti fino reklama napisana kao vijest, naravno, za nekakvu Vichyjevu mazariju protiv celulita. Ako se usude ovako očito, onda se ne treba čuditi ničemu više.

Stardust
09-04-2007, 18:27
Nisam mislila na obične ljude, o njihovom interesu, na žalost, nitko ne vodi računa. Tako da mi je jasno da je to tebi u interesu, možda i meni,:kava: ali glad za novcem je jača. Takvih stvari će biti sve više i više.

Gade mi se reklame i sponzorirane vijesti. Gledam neki dan na jednom našem portalu (kojeg neću reklamirat) u rubrici Najnovije vijesti fino reklama napisana kao vijest, naravno, za nekakvu Vichyjevu mazariju protiv celulita. Ako se usude ovako očito, onda se ne treba čuditi ničemu više.

Sjećam se televizije prije dvadesetak godina, kad je bilo EPP-a , ali u tim reklamama je bilo neke umjerenosti. Bilo je i posebno vrijeme za epp. DANAS, to graniči s fanatizmom. SVaki čas se ubacuju reklame, niti film se više ne može pogledati u cjelini, 5 puta se isjeće s idiotiziranim promiđbenim porukama.

A to je sve cijena ovog zapadnog uređenja, bombardiranje stupidnim reklamama, okretanje novaca, sve samo za privatni džep,od građana napraviti OVISNIKE o njihovim proizvodima ALI NIŠTA za javno dobro!

prometheus
09-04-2007, 19:05
Sjećam se televizije prije dvadesetak godina, kad je bilo EPP-a , ali u tim reklamama je bilo neke umjerenosti. Bilo je i posebno vrijeme za epp. DANAS, to graniči s fanatizmom. SVaki čas se ubacuju reklame, niti film se više ne može pogledati u cjelini, 5 puta se isjeće s idiotiziranim promiđbenim porukama.

A to je sve cijena ovog zapadnog uređenja, bombardiranje stupidnim reklamama, okretanje novaca, sve samo za privatni džep,od građana napraviti OVISNIKE o njihovim proizvodima ALI NIŠTA za javno dobro!
zato je izmišljen daljinski upravljač :D, ozbiljno, reklamiranje na televiziji je prevršilo svaku mjeru.gledam film, reklame, onda film traje ne 1 nego 2 sata npr. i na kraju više neznam o čemu se radi u filmu :misli: rtl i nova prednjače, i ne samo to, kad mi stalno spominju "rtl televizija" ili nova "moja" nov@ kao da ne znam koji program gledam, onda mi preko pola ekrana (rtl je u tome glavni,nova nešto blaža, htv u sredini)iskoči pop-up prozor o nazivu emisije ili što slijedi (usput i mali piing, koji još smanji ton filma za stotinku sekunde),pa ne vidim neki detalj u filmu :fiery::bur2::tickedoff:poludjeli su, ne znaju da postižu konraefekt, netko namjerno sabotira, da se ne gleda televizija, ajde barem neka korist.:D i još reklame za tampon,uloške,praškove,šampone,paste za zube, halo ljudi iz marketinga, hrvatska je jako veliko tržište,jelda, al če ljudi kupovati vaše stvari,velika stvar ako vidim domaće javne osobe koje prodaju vašu maglu.samo par kompanija vodi igru u nekim proizvodima vezanim za domaćinstvo p&g, (http://www.snopes.com/business/alliance/procter.asp)johnson&johnson,gillette,willkinson, (več je unaprijed dogovoreno tržište, jedan drugog kupuju, nema propadanja,samo jedenja malih od velikih, tek toliko o slobodnom tržištu) koja je razlika između ove i one paste,tampona,praška,šampona,brijača.sa krilcima,bez krilca sa spojlerom,mach4, 5 oštrica, sad sam se raspištoljio ko joe pesci.:knuppel::nud:

a vezano za reklamiranje cigareta, ako je to zakonom zabranjeno, neka već jednom počnu provoditi zakon, napisan na papiru, ili je naš zakon mrtvo slovo na papiru.

Stardust
09-04-2007, 19:18
a vezano za reklamiranje cigareta, ako je to zakonom zabranjeno, neka već jednom počnu provoditi zakon, napisan na papiru, ili je naš zakon mrtvo slovo na papiru.

Zakonodavstvo u nas... pa to je zadnja sprdačina!

Dogod je profit u igri, nema tu mjesta za funkcioniranje zakona i ravnanja po zakonu. Zakon služi da se odere maloga čovjeka!
Moćnici,profiteri,poduzetnici i oni od kojih DRŽAVA IMA KORISTI, oni su ionako svi van zakonskih regula. Za njih postoji poseban, interni zakonik